匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 知多D

知多D站不穩1500的攻略

我想講第一站我看是1475,你都知我是大沽友嗎,我怎麼會1475便滿足??
知多D 發表於 2011-7-4 12:25 AM

對!我終於番來了!
知多D 發表於 2011-7-4 12:21 AM

回復  知多D

知兄明天什么看啊
168 發表於 2011-7-4 12:35 AM

今日好易睇!都是看跌,不過咁早評論,易有變數,況且今日只有上半場!
悶市一日!
知兄打算多少价沽?
知兄打算多少价沽?
ptkaihua2010 發表於 2011-7-4 03:28 PM

怎樣都要有沽單在手,我的沽單在1500樓上,應屬非常安全!
金價能否上1498樓上仍是未知知數,
不過我認為再試148X的機會很大!
怎樣都要有沽單在手,我的沽單在1500樓上,應屬非常安全!
金價能否上1498樓上仍是未知知數,
不過我認為再試148X的機會很大!
知多D 發表於 2011-7-4 04:12 PM

難道1498真是阻力嗎?
今日好易睇!都是看跌,不過咁早評論,易有變數,況且今日只有上半場!
知多D 發表於 2011-7-4 10:15 AM

今日好易睇,都是看升,不過咁早評論,況且美國未開市只算上半場!

如果我是你 : 1495左右先買0.2手,如跌,在1483再加 0.2手! 全部止血在 1460 - 如見1460已跌低於兩個月最低,是認錯認輸時候!

投放資金 : 最大虧損 - 全被強平於1460 = (1495-1460)x20盎司 + (1483-1460)x20盎司 = 2320美元

目標 : 另一片天!   
今日好易睇,都是看升,不過咁早評論,況且美國未開市只算上半場!

如果我是你 : 1495左右先買0.2手,如跌,在1483再加 0.2手! 全部止血在 1460 - 如見1460已跌低於兩個月最低,是認錯認輸時候!

投放資金 : 最大虧損 - 全被強平於1460 = (1495-1460)x20盎司 + (1483-1460)x20盎司 = 2320美元

目標 : 另一片天!
升呢 發表於 2011-7-5 01:23 PM

果然是升呢兄!既與我對著幹,哈哈!

你"升呢"當然看"升",不過我叫"知多D",d mean DOWN!
尤其是當"知"道隻金"Down"時,就賺佢一獲!哈哈哈!
見佢"Down"到咁上下就買下佢,哈哈哈!
一如以往!

不過你錯了,現在我是賺緊錢(沽單),只不過我唔知是賺幾多!
你要我放下沽單,回頭是岸,未免言之過早呀,升呢兄,哈哈哈!

Too bad la , going up to 1516.3 la