匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

金槍不倒

今日大多數都睇升,個個都渣左貨,只有我1588仲唔止損,抵我死呀
Billy 發表於 2011-7-21 07:24 PM

你個知兄唔採你,咁我多咀回你下啦!

我5g點解你話多數睇升,個個都渣貨? 我比個圖你 cc,你認為個市係升定跌呢?
GOLD 4H.JPG
回復 21# 升呢

ding .... 我畫圖時都未跌架,一開波即插 ...
現跌完升返1594,仲有冇機再到1588
現跌完升返1594,仲有冇機再到1588
Billy 發表於 2011-7-21 08:22 PM

機會一定有架,不過多唔多呢 ? 我下面有條線支持在1586,如果開完美國一堆數據都一不穿,我會吃 0.1手! 另把止盈放回 1601。現在 head 住食糊!
又升返上去,我仲未走架,升兄,怎看呀
咁快升返9蚊,我走唔到呀,是否會升,升前不再跌呀,請師兄指點一下
又升返上去,我仲未走架,升兄,怎看呀
Billy 發表於 2011-7-21 08:35 PM

8:30 數據

美國 一週持續申領失業金人數(7月9日當週) 369.8萬人• 預測: 370萬人• 前值: 374.8萬人

美國 一週首次申領失業金人數四周均值(7月16日當週) 42.125萬人•  前值: 42.400萬人

美國 一週首次申領失業援助人數(7月16日當週)42.8 萬人•  預測: 41.0萬人• 前值: 40.8萬人

billly 哥,數據唔幫我我沒辦法,只能講 : 時也,命也,運也!

我就head住睇個市,你就要追翻10蚊先回本,心情一定唔同。你太緊張好難賺大錢架!

如果想做好你張單,每次想買咩之前,先計定個止損先下單,如果自己都接受唔到囉,咁最好唔好下決定買住,直到個價去到你接受被止損個水平先入市,可能有幫助!

個市升升跌跌好正常,你在我眼中,你已經是輸家,你輸原因唔你係唔識做買賣,你係輸左個勢,呢樣我解決唔到!

希望10:00埋數據幫到你啦!
謝升兄,我已在1597走哂了,輸16蚊,平倉再做可能好一些,多謝各位幫忙,如有心水請分享
謝升兄,我已在1597走哂了,輸16蚊,平倉再做可能好一些,多謝各位幫忙,如有心水請分享
Billy 發表於 2011-7-21 09:12 PM

不用謝,我都無野幫你

個市可以連升十幾日,都short左架啦,唔set stop 分分鐘輸身家架。

我從來沒懷疑金價會再升,呢次做空原因是升了140蚊,現在有個短暫頂部比我參考,我先敢喊沽,而且回一日都唔合理,如回30%都有40美元,今天有機會用10美元博40美元才大膽喊沽,加上個圖都沒破上位,唔沽沽佢對自己唔住 ~~ 那有金槍不倒架

再講歐美,根本就唔會違約,美國當日唔救雷曼都好後悔,搞到無段段唔見左近4萬億,現在金價在呢個水平水份好鬼高,早左半年見1600,年底真的想升上1800嗎? 如是這今年金價高低位走近500美元,當一個貨幣計波幅都已近35%實在太過波動,怎樣看都不應歸類為避險產品,炒味比投資味濃!