匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

想嫁有錢人...哈...

原帖由 苦海無涯 於 2008-5-24 02:06 AM 發表

能活著已是幸運....
可活在自由的地方更是幸福...
能活得無憂,至為最高境界...
如能再可放下這個無涯的苦,我感覺我已屬無憾
但要記著,我追求的不高...
不能跟你們比較

做人知足常樂,係香港長大已經是最幸福,有機會見證最悲哀的時代!

係見證唔係參與!
原帖由 苦海無涯 於 2008-5-24 02:07 發表

其實我都係咁諗....謝謝回應
我要好好想想了!!

不用謝了

但願妳能避過此.......劫
原帖由 苦海無涯 於 2008-5-24 02:10 AM 發表

做好心理準備....
點都好過到時心慌慌...
我要去發個好夢,仲要請閣下搵晚早少少
可以多講兩句啦~~
good night~~

原帖由 Amigo 於 2008-5-24 02:13 AM 發表

不用謝了

但願妳能避過此.......劫

謝a兄祝福~~
晚安了
原帖由 CDO 於 2008-5-24 02:08 發表

100美金一年...唔係講笑,65萬一個月,一個月工時200小時計,時薪3000幾銀,即係每個鍾做一手要賺足4美金,輸4蚊快好多!

無緣..............
原帖由 苦海無涯 於 2008-5-24 02:10 發表

做好心理準備....
點都好過到時心慌慌...
我要去發個好夢,仲要請閣下搵晚早少少
可以多講兩句啦~~
good night~~

Have a goodnight
原帖由 Amigo 於 2008-5-24 02:14 AM 發表

無緣..............

都唔係既,有100萬美金一年收入既人就唔會做一手啦,佢地可能每次做40手,每手賺一毫子呢
原帖由 CDO 於 2008-5-24 02:17 發表

都唔係既,有100萬美金一年收入既人就唔會做一手啦,佢地可能每次做40手,每手賺一毫子呢

更加...............無緣.....................可能要找番層高D的大厦...(跳落去)
原帖由 Amigo 於 2008-5-24 02:22 AM 發表

更加...............無緣.....................可能要找番層高D的大厦...(跳落去)

知足常樂!

臨跳前諗下最近一次什麼時侯握過媽媽的手之後才決定要不要輕生!
原帖由 華人 於 2008-5-23 11:16 PM 發表

自衛反撃!閣下懂英語,在下介紹你一本好事,不知中國有否售賣,書名一Secret Germany:Claus Von Stauffenberg and the mystical crusade against Hitler,出版社忘了,書中講述一名藍血德國貴族,本來是德國參 ...

呢度可能要博物馆先有...不过在下都曾读过不少有关大独裁者的资料...其中也有提及当年D贵族密谋暗杀...可惜未遂...!

另外, 当年Hitler的疯狂有好多因素造成...其中...不合理条约是个中重要原因之重中之重...俾斯麦的影响也不容忽视...意义很深远...!!