匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

疯狂升降機之後....

原帖由 華人 於 2008-12-9 01:17 AM 發表

睇到兩點乜位都平.ok.

好~ 妳遲早都變夜鬼
原帖由 二叔公 於 2008-12-9 01:16 AM 發表

有食唔食會唔會好大罪哪?

又係你話55嘅  乜又縮沙?
原帖由 二叔公 於 2008-12-9 01:11 AM 發表
老細~夜d貼金手指篇野我睇睇好嘛

金 手 指 : 黃 金 12 月 大 茶 飯
上 個 禮 拜 , 孫 柏 文 識 得 貴 金 屬 投 資 者 , 相 當 興 奮 。 佢 咁 興 奮 原 因 , 係 因 為 黃 金 市 場 出 現 期 貨 平 過 現 貨 情 況 , 即 係 backwardation 。
書 本 中 對 於 backwardation 解 釋 , 就 係 當 一 樣 貨 品 供 應 突 然 出 問 題 , 未 來 交 收 期 貨 價 會 低 過 即 時 交 收 現 貨 價 。

期 貨 價 低 過 現 貨 價而 最 重 要 係 根 據 佢 研 究 , 黃 金 市 場 歷 史 面 , backwardation 從 未 發 生 過 。
其 實 , 對 上 幾 個 月 都 已 經 有 好 多 黃 金 投 資 者 , 話 今 年 12 月 黃 金 市 場 運 作 會 出 大 鑊 。 佢 話 睇 12 月 需 要 做 交 收 黃 金 買 賣 合 約 , 賣 方 根 本 冇 足 夠 黃 金 畀 人 。 佢 又 咬 牙 切 齒 咁 話 買 家 一 定 要 黃 金 實 貨 走 , 所 以 就 會 出 現 比 起 上 次 大 眾 汽 車 股 價 一 日 升 幾 倍 更 厲 害 挾 沽 倉 行 動 。
講 真 , 聯 儲 局 為 首 紙 幣 狂 魔 集 團 , 已 經 走 到 差 不 多 最 後 一 步 。 當 聯 儲 局 會 印 新 鈔 票 去 賠 畀 銀 行 , 直 接 購 買 佢 有 問 題 資 產 , 代 表 借 人 去 還 錢 , 呢 個 就 係 佛 利 民 話 齋 high powered money 。
如 無 意 外 , 奧 巴 馬 下 台 前 , 就 會 有 一 場 失 控 大 通 脹 。

引 發 挾 倉 隨 時 大 升12 月 已 經 過 一 個 禮 拜 , 好 快 就 會 知 黃 金 係 咪 真 係 會 有 咁 厲 害 挾 沽 倉 行 動 。
最 後 , 呢 幾 日 好 多 人 都 問 我 知 唔 知 加 藤 鷹 香 港 。 我 只 可 以 話 《 金 手 指 》 係 佢 老 哥 隻 「 金 手 指 」 fan 屎 。 超 勁 !
原帖由 魯賓 於 2008-12-9 01:19 AM 發表

又係你話55嘅  乜又縮沙?

夜d決定哪~好冇~我梗想到755哪~
原帖由 二叔公 於 2008-12-9 01:18 AM 發表

好~ 妳遲早都變夜鬼

哈!冇法咯.
原帖由 魯賓 於 2008-12-9 01:20 AM 發表

金 手 指 : 黃 金 12 月 大 茶 飯
上 個 禮 拜 , 孫 柏 文 識 得 xoxappledaily.atnext.com/new_hkfont/16px/black/FAB8.gif 貴 金 屬 投 資 者 , 相 當 興 奮 。 佢 xoxappledaily.atnext.com/new_hkfon ...

孫 柏 文 d 嘢唔太準  而且文中話將會唔夠現貨交收  你覺得佢啱嗎?

"如 無 意 外 , 奧 巴 馬 下 台 前 , 就 會 有 一 場 失 控 大 通 脹"  嘩..8年後嘅事  算把啦  吹水
原帖由 二叔公 於 2008-12-9 01:22 AM 發表

重點:買 家 一 定 要  黃 金 實 貨 走~yes or no?
牛郎,你個牙醫種牙收幾多?
原帖由 二叔公 於 2008-12-9 01:22 AM 發表

最少都65啦
原帖由 華人 於 2008-12-9 01:27 AM 發表
牛郎,你個牙醫種牙收幾多?

我牙好好~唔使種