匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: slipknot2010

時機到了???

唔係諗住新高價收市咁串下化...
死咯,又新高,家陣都唔知揸好定沽好
尋晚臨睡前1417.5沽多注,設1415止賺,止損1419,一起身張單中了止賺,見到真係出了新高1427,最低1417.3,而家1422,出了新高追價危險,都係返工先,放工再看咩環境,今晚看看有冇1412-1414,有就渣,1240就沽,各位ch有咩意見請講來聽下,我返工了,BuyBuy
悶悶中....1420.2/7 少渣...1419止
悶悶中....1420.2/7 少渣...1419止
slipknot2010 發表於 2010-12-7 17:05

请教下,怎么在19止损呢,18不是有支撑吗?
不过看你经常都是止损很少啊,很少打着么?
刀仔鋸大樹...止損多過賺錢的點子...沒意思...不如去買大小....
刀仔鋸大樹...止損多過賺錢的點子...沒意思...不如去買大小....
slipknot2010 發表於 2010-12-7 17:41

如果回调的到1418再上的话,那19不是很容易被扫出局,怎么有把握在19设止损?
当然能够止损一点点,赚多多,那最好
你看中午都沒下過1419...最多只是1419.8...說明1420的支持都很強....如見1418...應該會見到更下的位置.....現在1425了....我的止損改了平手走....Warren Buffett說過...投資投機都好....不要輸掉自己的本金你就是贏家....