匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: BC1410

人們天天叫 "空", 金價日日新 "高"

原帖由 華人 於 2009-12-2 08:36 PM 發表

我覺得個條友既無知又自大........咁咪佢失敗就應該啦.

我懷疑佢言論背後嘅動機咋
原帖由 BC1410 於 2009-12-2 08:40 PM 發表

我懷疑佢言論背後嘅動機咋

我唔理.....我只知佢d眼光錯到離哂大譜....
原帖由 二叔公 於 2009-12-2 08:39 PM 發表

你唸咯!HSBC 金庫趕走散戶~ 這些「散戶」 有些是有幾萬安士的基金~一樣被趕~照計 HSBC Gold Vault 一定係有大客提租~ 佢先會趕 d 「散戶」走~咁 D 大客如果一早有金~ 就一早應已有 vault ~ 何必要轉 ? 即是  ...

如果係咁未來數月至一年就好戲連場上演都得啦
原帖由 華人 於 2009-12-2 08:41 PM 發表

我唔理.....我只知佢d眼光錯到離哂大譜....

表證成立嘅
原帖由 BC1410 於 2009-12-2 08:43 PM 發表

如果係咁未來數月至一年就好戲連場上演都得啦

廢紙製造廠又吹風話搞「逆向回購」
有成個月去睇場戲點玩哪
原帖由 BC1410 於 2009-12-2 03:49 PM 發表

13:30 到現在連1207都返唔到..........仲唔係見122x起碼

話一話佢, 真係夠膽整個 1207 睇吓喎........咁小氣架
原帖由 二叔公 於 2009-12-2 08:39 PM 發表

你唸咯!HSBC 金庫趕走散戶~ 這些「散戶」 有些是有幾萬安士的基金~一樣被趕~照計 HSBC Gold Vault 一定係有大客提租~ 佢先會趕 d 「散戶」走~咁 D 大客如果一早有金~ 就一早應已有 vault ~ 何必要轉 ? 即是  ...

可能係d金鑛商呢.你記唔記得今年7-8月左右全球最大的金鑛商發行新股集資30億美元,直情願攤簿股權,用現金止蝕淡倉,也不賣出實金.....即是說金有很大上升空間啦...國際大奸狗點會死錯人.
原帖由 二叔公 於 2009-12-2 08:49 PM 發表

廢紙製造廠又吹風話搞「逆向回購
有成個月去睇場戲點玩哪

你講緊隻美金呀
原帖由 華人 於 2009-12-2 08:54 PM 發表

可能係d金鑛商呢.你記唔記得今年7-8月左右全球最大的金鑛商發行新股集資30億美元,直情願攤簿股權,用現金止蝕淡倉,也不賣出實金.....即是說金有很大上升空間啦...國際大奸狗點會死錯人.

全球央行咁印銀紙法..........唔大升就奇啦
原帖由 二叔公 於 2009-12-2 08:49 PM 發表

廢紙製造廠又吹風話搞「逆向回購」
有成個月去睇場戲點玩哪

好似佢淨印3000億末回購完架.......預左啦.