匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: BC1410

人們天天叫 "空", 金價日日新 "高"

原帖由 BC1410 於 2009-12-2 08:57 PM 發表

全球央行咁印銀紙法..........唔大升就奇啦

所以唔好沽住啦........無謂玩逆市.....無心水咪觀戰算啦.
原帖由 華人 於 2009-12-2 08:57 PM 發表

好似佢淨印3000億末回購完架.......預左啦.

佢唔搵阿爺............呢單嘢都好難搞囉
原帖由 華人 於 2009-12-2 08:54 PM 發表

可能係d金鑛商呢.你記唔記得今年7-8月左右全球最大的金鑛商發行新股集資30億美元,直情願攤簿股權,用現金止蝕淡倉,也不賣出實金.....即是說金有很大上升空間啦...國際大奸狗點會死錯人.

我只知道依家P1等同垃圾~Long 到依家都唔放仲唔系要玩野?睇開邊飯先咋
原帖由 華人 於 2009-12-2 08:59 PM 發表

所以唔好沽住啦........無謂玩逆市.....無心水咪觀戰算啦.

Yes......至理明言呀
原帖由 二叔公 於 2009-12-2 09:02 PM 發表

我只知道依家P1等同垃圾~Long 到依家都唔放仲唔系要玩野?睇開邊飯先咋

我信本業生意人多d.......
原帖由 二叔公 於 2009-12-2 09:02 PM 發表

咁要睇阿爺面氣先知喎
原帖由 華人 於 2009-12-2 08:57 PM 發表

好似佢淨印3000億末回購完架.......預左啦.

QE2 ( pun intended ) 啟航前~由伯南克船長向乘客示範泊船技巧~以示出得去番得來~希望乘客安心上船
原帖由 BC1410 於 2009-12-2 09:05 PM 發表

咁要睇阿爺面氣先知喎

啊爺d 財技上得台面了咩
原帖由 BC1410 於 2009-12-2 09:01 PM 發表

佢唔搵阿爺............呢單嘢都好難搞囉

未必需要架.佢個3000億唔係借架,係憑空印架.....難保佢又憑空印多一萬幾千億.
原帖由 二叔公 於 2009-12-2 09:10 PM 發表

啊爺d 財技上得台面了咩

財技未得姐........但係講實力就黑仔馬都要搵佢麻