匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 反斗星

空軍參戰

原帖由 反斗星 於 2009-3-19 10:20 AM 發表

好有盤感 謀者果然深算,下探88x,两個小時鏟上950, 這樣的環境散户適應嗎?

早晨星哥
多謝誇獎~險勝一局!呢個市場適者生存咋~食得鹹魚抵得渴~唔到散戶話唔慣咖
ps:如何用文字解釋"底切"星哥可否代勞
頭像被屏蔽
原帖由 二叔公 於 2009-3-19 01:16 PM 發表

早晨星哥
多謝誇獎~險勝一局!呢個市場適者生存咋~食得鹹魚抵得渴~唔到散戶話唔慣咖
ps:如何用文字解釋"底切"星哥可否代勞

一夜之間竟然升60美元之多, 你看短期內有機會回調到915附近嗎?
原帖由 反斗星 於 2009-3-19 02:12 PM 發表

大當家;我唔係通勝,亦唔係辭海字典, 單詞從表面理解,很難準確,同一句話,在不同的場合,有不同涵意,效果可完全相左,底:代表很低,切:代表利刃相向,滿意嗎?   

捉我字虱~我學過但我無法用文字表達~我特別蠢
原帖由 垂死掙扎 於 2009-3-19 02:15 PM 發表

一夜之間竟然升60美元之多, 你看短期內有機會回調到915附近嗎?  

maybe~家有人客~夜d先傾
原帖由 二叔公 於 2009-3-19 03:36 PM 發表

捉我字虱~我學過但我無法用文字表達~我特別蠢

這個「切」與風切變的「切」在意思上是否有些類同?
頭像被屏蔽
原帖由 反斗星 於 2009-3-19 16:02 發表

絕無它意, 亦可解釋為;已是低位,可期撈了  

此为反兄对目前盘面的看法吗? 如果是,那我就安心了,就用那半仓搞吧
原帖由 反斗星 於 2009-3-19 04:02 PM 發表

絕無它意, 亦可解釋為;已是低位,可期撈了  

圓底確認
原帖由 反斗星 於 2009-3-19 10:26 AM 發表

你低揸,我高沽,各顯威力, 齊齊舉杯

飲得杯落