匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

今回能走多遠?

老細又失聲?
原帖由 二叔公 於 2009-7-9 09:58 PM 發表

你睇下我地班人呀~滿腦都系錢~玩都做期貨

都正常架,生活需要錢.另一方面,有錢自然會想到酒色財氣,那些扮高人才不需要,不過,佢要錢做乜呢?救國救民?有無咁高尚?我好懷疑.
原帖由 華人 於 2009-7-9 10:03 PM 發表

都正常架,生活需要錢.另一方面,有錢自然會想到酒色財氣,那些扮高人才不需要,不過,佢要錢做乜呢?救國救民?有無咁高尚?我好懷疑.

呢停人有佐之後會轉呔咖~話錢冇用咖人系因為未見過大錢~話不走後門的人是因為找不到後門在哪裏
錢有乜唔好呀?最低限度可以買到品位~人要衣裝呀~衣裝要錢~社會系先拜衣冠後拜人咖
唔知牛郎走未?又上哪
原帖由 二叔公 於 2009-7-9 10:05 PM 發表

呢停人有佐之後會轉呔咖~話錢冇用咖人系因為未見過大錢~話不走後門的人是因為找不到後門在哪裏

哈........根本就是妒恨.....可以不理.....甚麼大仁大義也是騙人的榥子.....我最喜歡看這類人表演......只要你懂看破,樂趣無窮....這是另一個境界.
原帖由 華人 於 2009-7-9 10:09 PM 發表

哈........根本就是妒恨.....可以不理.....甚麼大仁大義也是騙人的榥子.....我最喜歡看這類人表演......只要你懂看破,樂趣無窮....這是另一個境界.

根本上呢d人就罪不可赦
沒有能力不平凡又不甘平凡~車~廢柴
原帖由 二叔公 於 2009-7-9 10:12 PM 發表

根本上呢d人就罪不可赦
沒有能力不平凡又不甘平凡~車~廢柴

算啦.....不用多說......許多人也會心中明白.
原帖由 二叔公 於 2009-7-9 09:58 PM 發表

你睇下我地班人呀~滿腦都系錢~玩都做期貨

果個係你咋!我除左錢仲有女人!二喪仲加多樣係紅酒!
原帖由 cccho 於 2009-7-9 10:15 PM 發表

果個係你咋!我除左錢仲有女人!二喪仲加多樣係紅酒!

知我者,Joe哥也.
原帖由 華人 於 2009-7-9 10:03 PM 發表

華兄!當年所有地方環境唔好!北上神州就叫做救國架!