匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: BC1410

人們天天叫 "空", 金價日日新 "高"

原帖由 二叔公 於 2009-12-2 09:09 PM 發表

QE2 ( pun intended ) 啟航前~由伯南克船長向乘客示範泊船技巧~以示出得去番得來~希望乘客安心上船

有信心d金唔會升到咁啦........
原帖由 BC1410 於 2009-12-2 09:13 PM 發表

財技未得姐........但係講實力就黑仔馬都要搵佢麻

哈.........我認為搵笨多d......好說話人人識講,行出門口就伸直僵硬的中指,明啦.
原帖由 華人 於 2009-12-2 09:12 PM 發表

未必需要架.佢個3000億唔係借架,係憑空印架.....難保佢又憑空印多一萬幾千億.

佢用人民嘅錢買番自己嘅債券.........即係自己寫借據比自己啦........咁仲乜嘢唔得架........你教吓我啦
原帖由 華人 於 2009-12-2 09:16 PM 發表

哈.........我認為搵笨多d......好說話人人識講,行出門口就伸直僵硬的中指,明啦.

完全同意呀............不過始終佢要嚟咗先有 "傾" 麻......講明"傾"喎
原帖由 BC1410 於 2009-12-2 09:13 PM 發表

財技未得姐........但係講實力就黑仔馬都要搵佢麻

問題系啊爺經已一早上了船~係隻船上面根本無議價權~中途踢你落船再有實力都吹佢唔脹
原帖由 BC1410 於 2009-12-2 09:17 PM 發表

佢用人民嘅錢買番自己嘅債券.........即係自己寫借據比自己啦........咁仲乜嘢唔得架........你教吓我啦

都要有power先可以咁做架....如是其他國家,d紙幣一早貶值個1字後面6-7個零啦.
原帖由 二叔公 於 2009-12-2 09:21 PM 發表

問題系啊爺經已一早上了船~係隻船上面根本無議價權~中途踢你落船再有實力都吹佢唔脹

我睇係援兵之計多d啦.............阿爺明修緊棧道呀
原帖由 BC1410 於 2009-12-2 09:25 PM 發表

我睇係援兵之計多d啦.............阿爺明修緊棧道呀

我就覺得無瓣法焗砌多d........
原帖由 BC1410 於 2009-12-2 09:25 PM 發表

曬氣哪~在下未有甘睇好啊爺
原帖由 華人 於 2009-12-2 09:22 PM 發表

都要有power先可以咁做架....如是其他國家,d紙幣一早貶值個1字後面6-7個零啦.

有趣謎題..........比你估吓美金幾時先印 500 and 1000?