匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: KBG

中国A股明天(周五)可能暴涨!!!

原帖由 jinanshoushi 於 2007-7-13 06:23 PM 發表
KGB,你是情场得意,股场失益,有得有失.

世上从来都是有得有失...
原帖由 BY 於 2007-7-13 05:34 PM 發表

收市:

上証:  3914.39      -1.6

深証:  12816.41    -34.32

港HSI :23099.29   +290.27

Sorry, 小弟已尽力了,可惜力不從心,A股照趺。  晚上金价不看好?

HSI 已升 ...

A股好弱,好彩今日我D股都是涨的,部分股已经有盈利了...但大盘交易量委靡得很厉害,期望下周一有好表现!
原帖由 KBG 於 2007-7-13 08:01 PM 發表

A股好弱,好彩今日我D股都是涨的,部分股已经有盈利了...但大盘交易量委靡得很厉害,期望下周一有好表现!

good luck
原帖由 金星 於 2007-7-14 05:20 AM 發表

good luck

又good luck?唔好成日吓我啊,我脚仔软得好犀利...
原帖由 KBG 於 2007-7-14 09:56 AM 發表

又good luck?唔好成日吓我啊,我脚仔软得好犀利...

轉炒其他啦..有排牛皮...
原帖由 金星 於 2007-7-15 12:14 AM 發表

轉炒其他啦..有排牛皮...

甘你乜野好介绍啊?买金?...
原帖由 KBG 於 2007-7-15 12:30 AM 發表

not easy to an amateur in coming few weeks...

some fundmen r waiting to lock their profit ahead holidays....
原帖由 KBG 於 2007-7-15 12:30 AM 發表

試想央行見幾百萬無業遊民整天在股市浮沉, 會點念?

每日幾十萬個新開戶口加入股市, 最大引誘就系你成日講既"樓價升,豬女升, "

內地人儲蓄率仲高過日本, +每日1bio usd 流入內地, 央行M3 遠高過GBP 增長(聽聞2~2.5倍)

"通漲" 應該比老爺所講的大, "有間大行話6~8%"

一切一切都系央行所關注....
如果你仲系同我講金穿660然後見670..680..700, 我只會覺得你未進步過...
原帖由 金星 於 2007-7-15 10:34 AM 發表

not easy to an amateur in coming few weeks...

some fundmen r waiting to lock their profit ahead holidays....

Most of fundmen' holidays not finished?...
原帖由 金星 於 2007-7-15 10:48 AM 發表

試想央行見幾百萬無業遊民整天在股市浮沉, 會點念?

每日幾十萬個新開戶口加入股市, 最大引誘就系你成日講既"樓價升,豬女升, "

內地人儲蓄率仲高過日本, +每日1bio usd 流入內地, 央行M3 遠高過GBP
如果你仲系同我講金穿660然後見670..680..700, 我只會覺得你未進步過... ...

哈哈,我唔讲啦...I'm waiting your signal s
"樓價升,豬女升"---现实系楼价真系升左,猪肉也都升左,但女暂时未升,唯一值得安慰的地方!