匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

丁亥年十月初十 丁已土破日

原帖由 迪克 於 2007-11-20 11:57 PM 發表

zhengwu 兄請指教。

技术我不懂,我只是看别人的图
原帖由 zhengwu 於 2007-11-21 12:00 AM 發表

技术我不懂,我只是看别人的图

沒關系,交流一下就好了。謝謝
原帖由 CDO 於 2007-11-20 11:52 PM 發表

圖一. 你張圖係wedge楔形,破位係睇845,但破到先講!

圖二. 如果11月16日可以帖出來你都變超級新星,署名果個係咪你本人?

圖既比例唔同,收市時間唔同,會影響線既位置,你張係唔等於我張係!

世界一向唔公平,尋晚有人在776揸金,有人賺3蚊,有人賺8蚊,有人而家都未平倉,亦有人今朝中止蝕,冇得講!
原帖由 迪克 於 2007-11-21 12:03 AM 發表

沒關系,交流一下就好了。謝謝

再講,我就唔多識睇你張圖啦,老人家眼都花,下面支持線冇條有支持,得罪!
原帖由 CDO 於 2007-11-21 12:07 AM 發表

圖既比例唔同,收市時間唔同,會影響線既位置,你張係唔等於我張係!

世界一向唔公平,尋晚有人在776揸金,有人賺3蚊,有人賺8蚊,有人而家都未平倉,亦有人今朝中止蝕,冇得講!

是阿,问题是势,请教CDO目前是否看回调结束呢?
另外如果明天站稳790.6都是算突破了吧,趋势压力线已经下降到这个位置.
原帖由 CDO 於 2007-11-21 12:10 AM 發表

再講,我就唔多識睇你張圖啦,老人家眼都花,下面支持線冇條有支持,得罪!

對不起,線太多,但很多線是用在日線圖和週線圖的,當中只有楔形的線是用在小時圖的。忙了取消,對不起。
原帖由 zhengwu 於 2007-11-21 12:12 AM 發表

是阿,问题是势,请教CDO目前是否看回调结束呢?
另外如果明天站稳790.6都是算突破了吧,趋势压力线已经下降到这个位置.

基本上未破818都是一浪低一浪!

790.6要問番當事人,應該唔係我!
原帖由 zhengwu 於 2007-11-20 11:58 PM 發表

看faddy的图,第一波突破不会到845,而返回79x建仓

波,浪太過個人化,塞上皇帝同你同鄉一樣,轉左去第二處發圖,我解答唔到你既問題!

睇你張圖應該等780建倉,賺唔賺錢破唔破位就要建倉個人先知。
原帖由 CDO 於 2007-11-21 12:15 AM 發表

基本上未破818都是一浪低一浪!

790.6要問番當事人,應該唔係我!

因今晚没有突破,790.6只是我估明天的趋势位置

多谢指教!
原帖由 迪克 於 2007-11-21 12:13 AM 發表

對不起,線太多,但很多線是用在日線圖和週線圖的,當中只有楔形的線是用在小時圖的。忙了取消,對不起

如果問人野要講對不起,我寧願唔問!

自己冇錯要堅持自己立場,使咩講對不起,公道自在人心,你既努力唔係比d唔識欣賞你既人睇,係比d懂得欣賞你睇!

我唔識睇我都冇錯,只係我學藝未深,不過真係太亂,唔太明你表達!

對不起,太嚴重,受不起!