匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

1千大關

原帖由 西米露 於 2008-3-7 07:14 PM 發表
前辈的眼力总是那么犀利,警市惊语哦.令我等可学习从不同角度去分析的方法.感激不尽.

回復 #29 西米露 的帖子

很認同呀!當心理壓力大時,很易做錯誤決定。

回復 #32 三姨媽 的帖子

是的,今早心急,虎口拔牙,结果被虎咬掉手指.
惩罚自己一整天反省过失.

回復 #33 西米露 的帖子

朋友,如被虎咬掉手指,那晚上就殺了那虎來吃好了。
鉑金現價 2080,跌120美元約5.5%
鈀金現價508.0 跌21.3美元約4.0%
4月期金升5美元約0.48%
5月銀升0.06約0.3%
5月期銅390水平,持平
油價105.5水平,持平

美匯72.71 跌0.23%
歐元最高 1.5430
日圓最高見 101.80
歐日最低見94.75 在95爭持

今晚美國就業數據!

21:30 美國2月非農業職位•預測+25,000•前值-17,000 ★★★ 留意前修正值
21:30 美國2月失業率•預測5.0%•前值4.9% ★★
21:30 美國2月平均時薪•預測+0.3%•前值+0.2% ★

禾雀亂飛! 殺戮先兆!

回復 #34 愛新覺羅迪克 的帖子

老师见笑了,力小哪敢搏啊,有此野心也无从下手啊.
原帖由 CDO 於 2008-3-7 04:23 PM 發表
問題 : 一千大關破唔破?

1,000 是由3位數未轉為4位數字, 實質上心理大於實際, 就好像超市買東西時見 10.0元 或9.90元 (已經是大特價) 一樣!

街坊話 : 人人話一千, 唔通見到1000先平倉咩, 賺夠就平倉啦 ...

破关之后又会点...? 系时候考虑...平好仓...加注码...或沽个天翻地覆...???
原帖由 Touch 於 2008-3-7 07:53 PM 發表

破关之后又会点...? 撞中o的大既(沽倉)止損盤,咪渣多10蚊! 撞唔中咪咫尺閃靈。

系时候考虑...平好仓 (最多平半,留一半倉底)

...加注码 (企得穩,即收1000樓上,下星期回位見99x追星)

...或沽个天翻地覆...???  呢個係憂慮 (不過950係所有好倉止損大位,唔跌穿950根本冇可能話玩完!),再有機會見96x 都好多人進場接棒!

個人見解!
原帖由 CDO 於 2008-3-7 08:05 PM 發表
原帖由 Touch 於 2008-3-7 07:53 PM 發表

破关之后又会点...? 撞中o的大既(沽倉)止損盤,咪渣多10蚊! 撞唔中咪咫尺閃靈。

系时候考虑...平好仓 (最多平半,留一半 ...

"950係所有好倉止損大位,唔跌穿950根本冇可能話玩完!"
Fully support!

but again: "Speak softly and carry a big Stick!"
@ T.Roosevelt
原帖由 愛新覺羅迪克 於 2008-3-7 07:42 PM 發表
朋友,如被虎咬掉手指,那晚上就殺了那虎來吃好了。

把老虎当成病猫杀