匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 高人

美股今晚解禁沽空,聯儲有否下一著,黃金可否升一層?

回復 #30 二叔公 的帖子

是的...
原帖由 高人 於 2008-10-8 09:18 AM 發表
若果美國突發降息,有少少想作空;不降息則跟您同路,都是看多

高人兄........有沒駛向同路......
原帖由 江湖郎中 於 2008-10-8 03:15 PM 發表

高人兄........有沒駛向同路......

不降息是否代表美指企硬?是否金仔有机会有新低呢?好似经济转差时各国还会允许代表通胀的黄金无止境的升?
原帖由 二叔公 於 2008-10-8 03:18 PM 發表

不降息是否代表美指企硬?是否金仔有机会有新低呢?好似经济转差时各国还会允许代表通胀的黄金无止境的升?

你是xx投資人,手上有錢....要放那兒.......

全世界經濟3~5年躺平.....
go out eat lunch ar   order 200 ozs at 895 take profit an other 200 ozs 907.5 cut ar  

回復 #35 JKL 的帖子

原帖由 江湖郎中 於 2008-10-8 03:22 PM 發表

你是xx投資人,手上有錢....要放那兒.......

全世界經濟3~5年躺平.....

我有钱会搞搞震~炒底会炒点~政府会打击乜我就做空乜~抢到钱就走佬~通缩期~乜都玩唔长
原帖由 JKL 於 2008-10-8 03:24 PM 發表
go out eat lunch ar   order 200 ozs at 895 take profit an other 200 ozs 907.5 cut ar  

cU
原帖由 二叔公 於 2008-10-8 03:27 PM 發表

我有钱会搞搞震~炒底会炒点~政府会打击乜我就做空乜~抢到钱就走佬~通缩期~乜都玩唔长

夠殘.....酷.........
原帖由 江湖郎中 於 2008-10-8 03:29 PM 發表

夠殘.....酷.........

都是这个万恶的社会污染了我