匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

金與銀

原帖由 Touch 於 2010-3-8 10:17 PM 發表

Something relating to Gold/Silver (XAU/XAG) ratio...which stays above 65 for quite some time...E & OE

會長.......隻大鷹有飛啦........
原帖由 二叔公 於 2010-3-8 10:20 PM 發表

即系會長你都贊成哪
咩位做咋?到時call我呀

會長當日就係人人FEAR時買鎊,今日就發左達啦,CALL 你你有沒有買呢?
原帖由 升呢 於 2010-3-8 10:23 PM 發表

我信金再升,不過未必今年,今年好多野。

今年咁多地震,你信唔信2012來臨呀,你搵夠10億歐元未呀?

嘿 2012甘好?我們有那麽好運氣嘛
真系咖話我連2球都唔使博咯
原帖由 升呢 於 2010-3-8 09:39 PM 發表
黃金和白銀的產量或是儲存量到底差異多大?為什麼價格可以差距到六十倍以上?在「The World's Gold and Silver Production」一文中,統計了有史以來所有的白銀產量,大約是435億盎司左右,而黃金則大約43億盎司 ...

表面上来睇...条数好似系咁计... 高人有礼!
仲有条更重要既数...资源...点计先?!
原帖由 升呢 於 2010-3-8 10:24 PM 發表

會長當日就係人人FEAR時買鎊,今日就發左達啦,CALL 你你有沒有買呢?

冇call磅呀  我打算開搶呀
原帖由 Touch 於 2010-3-8 10:26 PM 發表

會長 我都有禮
原帖由 華人 於 2010-3-8 10:21 PM 發表

唉........那裏有4個妻子嘛......如何應付?只有偉哥......

咁搞D印度OIL無晒市場, 而家可唔可以親低吸納?

低位係阿富汗買印度油,轉手賣回大陸,跟手大陸買回WAI哥,高位在阿富汗出售,毛利可能有50%
原帖由 升呢 於 2010-3-8 10:23 PM 發表

我信金再升,不過未必今年,今年好多野。

今年咁多地震,你信唔信2012來臨呀,你搵夠10億歐元未呀?

哈.....瑪雅文化.......我唔係幾信......我唔信50億年後地球未日......太陽變成紅巨星........其體積跨越地球.....人類未能發明光速飛行的工具....只好滅亡.
原帖由 Touch 於 2010-3-8 10:26 PM 發表

資源你都信? 呢個字只是用來炒既時間搬出來解釋,不如炒糧食重實際!
原帖由 升呢 於 2010-3-8 10:28 PM 發表

咁搞D印度OIL無晒市場, 而家可唔可以親低吸納?

低位係阿富汗買印度油,轉手賣回大陸,跟手大陸買回WAI哥,高位在阿富汗出售,毛利可能有50%

哈......這就是貿易平衡.......