匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

Time to sell !

回復  升呢

大哥升, mug 突然賜個倭寇銜, 唔緊要喇, 都係一句, 哦, 原來你睇美元強, 金轉弱. 有時 ...
桄榔樹2 發表於 2011-10-14 11:06 PM

我跟口叫老師咋, 絕非貶意, 如不介意我下次叫番你做 tree tree 算啦!

個市怪古靈精怪, 都唔知點講, 無端端隊10幾元落來都唔知買好定沽好, 不過老兄你個止損位都好靚, 1684 就撻番落來, 如果有賺都係先計數比較好, 唔係星期一跳空就大檸樂!

美國佬d垃圾陰屍紙係無用, 但現時歐洲d陰屍紙有違約問題, g20吹水會唔可能有d乜落實到, 金磚5國也無可能揹得起義大利及西班牙d債, 市場憧憬多兩日歐元都要插, 到時一句避險又買番晒美元.

金價明顯無方向, 去到呢個位做邊邊都係 50/50, 可升亦可跌, 味分高下 !
美國佬d垃圾陰屍紙咪叩係香港既....................不敢想象
回復  升呢

大陸一收即死, 收左就唔會咁快放. 跌得多都要抖氣. 港股回調左 61.8%, 我睇反彈應該都 ...
桄榔樹2 發表於 2011-10-14 11:14 PM

講股大戶玩晒, 老散好難玩! 一個星期升30-40%點玩, 拾少少之後升多30%比你, 一追就坐, 夾到云! 目前港股最大問題是沒新錢流入, 塘水滾塘魚, 升極有限 !
美國佬d垃圾陰屍紙咪叩係香港既....................不敢想象
座艇皇 發表於 2011-10-14 11:44 PM

美元強都好架, 去旅行可以平d, (除左返大陸)! 美元跌都唔係今天開始, 跌還跌唔會變廢紙, 但比對目前歐元有機會變廢紙下, 燒比你都唔要, 你無得選擇! (of course 你可以買金, 因黃金是你最忠實朋友)
頭像被屏蔽
如果歐元變廢紙黃金一定 嘩 嘩 嘩 !
回復  升呢

唔係介意, 梗要d開場白, mug 都係一句, 好似有個資深又自視甚高的老友, 佢成日都錯都 ...
桄榔樹2 發表於 2011-10-14 11:51 PM

最緊要識 " 走鬼 "
回復 35# 桄榔樹2

資深又自視甚高的老友.....................
最緊要識 " 走鬼 "
升呢 發表於 2011-10-14 11:59 PM

如果歐元變廢紙黃金一定 嘩 嘩 嘩 !
kk6166 發表於 2011-10-14 11:51 PM

g20都是吹水會, 我地無分開咪係呢到吹囉

歐元在系統上出現問題, 跟美國不一樣欠缺聯邦, 地方經濟差異點都沒法解決, 即使 efsf 再推多一萬億都解決唔到國與國間收入差異的矛盾! efsf 主要是力保金融機構不要因國家違約而出現倒閉, 不能解決希臘政府如何得到收支平衡, 義大利及西班牙也是! 最簡單你叫班足球員唔出咁多周薪得唔得, 一支球隊小d班費都踢唔到甲組, 你話場波點打 !