匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: kennylam

短線…黃金

1718了,只係回位再跌嗎?
回復 390# Billy

隻金真係發神經,銀仔回3毫子,金抽13元上去,頂佢不順,上 1720樓上玩完。關機唔睇,明天再睇!
諗住未行完沽,竟上返1720.x,我1713沽止蝕了,加了兩次沽了,平均在1716,今晚有機到返1716嗎?
止損嗮,臨尾香,真唔抵,不過不緊要,等位再沽,找回失去的,應不難
係咪已行完沽,要上了呢
真係玩嗮嘢,共3沽,全都蝕緊,諗住好易追得返,點知越輸越多,咁快升返成20蚊,竟然連5、6蚊都落唔返。都話好邪架,伯南克一講嘢金仔就升,已1725了,仲要每次回得果一蚊又上返去,諗住1723好盡啦,佢回一蚊又彈高D,企梗1723.6樓上,攪乜呀,預左今晚或明天會中止蝕位,唔理了,冇眼睇
回復 396# Billy

所以话风险管理系非常必要的,一定要设止损,而且止左之后一定要冷静,唔好即刻追~否则好易出事的~
你今日睇位置可能173X再沽过吧~
回復 392# kennylam

同你講咗,上番1720樓上就玩完!你仲繼續沽!好在你肯止損.都不錯啦!
回復  Billy

隻金真係發神經,銀仔回3毫子,金抽13元上去,頂佢不順,上 1720樓上玩完。關機唔睇,明天 ...
kennylam 發表於 2012-2-16 11:12 PM
回復 399# kennylam

我昨晚挂的1733.5沽中了~