匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

風雨欲來

原帖由 魯賓 於 2009-4-3 11:56 PM 發表

向上隊呀

睇你咖哪~唔好留力呀

回復 #401 二叔公 的帖子

MA Lma li ma li hon, all the money go my home
原帖由 二叔公 於 2009-4-4 12:00 AM 發表

睇你咖哪~唔好留力呀

已好用力哪
原帖由 小帥魚 於 2009-4-4 12:04 AM 發表
MA Lma li ma li hon, all the money go my home

你真係信架!二叔落左降,邊個講第一次就會身家自動轉移比佢架!
「央行售金」 從來沒有提買方是誰~盞惹人談論和訕笑~ECB 如果因為要錢所以賣金? 實屬除褲放屁~ 因為 Central Banks 要錢,基本上隨印隨有冇人會理,~何甪賣金這麼麻煩~上星期某商品期貨交易所被傳唔 夠1 kg 金磚~ 需要改一改例,~令手持一張 mini-contract 的人 要儲夠 3 張先可 take physical delivery~一向 Gold futures 都係 paper trade只有1% 以下嘅 contract 會提實貨~但3月底有大批 long holders 要 demand physical delivery~ 結果其中一個大 short seller 原來係某歐洲大銀行~要 八十五萬安士黃金先可以甩身~神奇在!就在危急關頭歐洲央行突然賣金~
令人推測是否 ECB 出手~一方面救自己友~一方面為 G20 助威 ?

回復 #404 cccho 的帖子

.....我好窮架啦...
歐洲佬在 G20 鼓吹加強監察金融系統,包括國家 今次市場人士懷疑 ECB 協助 naked short sellers 甩身 ECB 又好唔好 lead by example,~自己增加自己透明度 呢? 佢自己又敢唔敢向國民公佈佢今次將國民 D 金賣左俾誰 ?

回復 #407 二叔公 的帖子

下礼拜2揭晓
隻金會唔會就咁收盤?
原帖由 小帥魚 於 2009-4-4 12:13 AM 發表
.....我好窮架啦...

你米扮啦!不過有女就過比二叔啦,最好係豬扒、牛扒之類,照剎!