匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

黃金無影脚!

原帖由 二叔公 於 2009-5-8 02:07 AM 發表

呢排散户玩熊証窩輪屍骨無存壯烈犧牲~熊仔通通一q清袋~死不瞑目d小散再一窩蜂上晒車玩牛仔時!!!!!!!!!!!!!!!就是所謂是牛市一期謝幕時~ 股評專家再一窩蜂出來狗吠聲......牛一是假像熊 ...

曹仁超同你既講法一樣,但如果真係熊3....我隻hsbc.....
原帖由 二叔公 於 2009-5-8 02:08 AM 發表

呢個老千超級變態呀~鐘意俾人屈

可以屈到心甘命抵  仲話唔係神功蓋世
原帖由 魯賓 於 2009-5-8 02:09 AM 發表

宜家係幔慢出貨時候咯

yes
呢個就系港版散戶 "理性"的壓力測試~唔知到時測試結果有幾人生還呢?
原帖由 小帥魚 於 2009-5-8 02:10 AM 發表

曹仁超同你既講法一樣,但如果真係熊3....我隻hsbc.....

selling.....slowly...
原帖由 二叔公 於 2009-5-8 02:11 AM 發表

yes
呢個就系港版散戶 "理性"的壓力測試~唔知到時測試結果有幾人生還呢?

港版散戶 "理性"的壓力測試,笑死我啦.... 咁呢份報告出左會唔會對金價構成上升動力
原帖由 小帥魚 於 2009-5-8 02:10 AM 發表

15xxx點清佐貨見個市喪升覺得唔舒服d傻仔又上車咯~你話賭仔邊有怕死咖
原帖由 魯賓 於 2009-5-8 02:12 AM 發表

selling.....slowly...

由低位升上黎佢都係堅持沽出套現,認定係熊2or熊3,唔認為咁快可以牛1,因為佢唔相信金融海嘯之後既經濟係1~2年內可以咁快可以起死回生
原帖由 二叔公 於 2009-5-8 02:11 AM 發表

yes

呵...総有大把人(箭)底
原帖由 小帥魚 於 2009-5-8 02:16 AM 發表

由低位升上黎佢都係堅持沽出套現,認定係熊2or熊3,唔認為咁快可以牛1,因為佢唔相信金融海嘯之後既經濟係1~2年內可以咁快可以起死回生

熊市炒上落仲發
原帖由 二叔公 於 2009-5-8 02:15 AM 發表

15xxx點清佐貨見個市喪升覺得唔舒服d傻仔又上車咯~你話賭仔邊有怕死咖

其實買股票同買金咪差唔多...一樣咁大風險=.=d人話炒金同賭錢無分別,股票唔係咩..好似電訊盈科咁,十年前最高28蚊,十年後4蚊都唔夠...睇下你夠唔夠快手既jar..我真係好想知個陣有幾多人上左車...