匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

回調何日來

原帖由 二叔公 於 2009-10-17 11:14 PM 發表

老人家話~不是不報時辰未到!時辰一到9世都報

哈........咁嚴重....
原帖由 華人 於 2009-10-17 11:18 PM 發表

哈........咁嚴重....

嚴重得過你響呢度開講道場~因住港仔又捉你痛腳呀
原帖由 二叔公 於 2009-10-17 11:19 PM 發表

嚴重得過你響呢度開講道場~因住港仔又捉你痛腳呀

哈........我無啊......車......我使赦佢.
二叔....下次再玩.....
原帖由 華人 於 2009-10-17 11:25 PM 發表

哈........我無啊......車......我使赦佢.
二叔....下次再玩.....

ok`good night la
二叔.....
原帖由 華人 於 2009-10-18 11:02 PM 發表
二叔.....

剛沖完涼
原帖由 二叔公 於 2009-10-18 11:13 PM 發表

剛沖完涼

哈......那位仁兄真可愛.....
原帖由 華人 於 2009-10-18 11:15 PM 發表

哈......那位仁兄真可愛.....

斯得摩爾後群症
原帖由 二叔公 於 2009-10-18 11:17 PM 發表

斯得摩爾後群症

這位仁兄以為說在某中上大學工作可以拋到其他人....就算錢學森又如何?....還不是脫離事實.在1958年6月16日在中國靑年報發表一篇題為ㄍ糧食畝產量會有多少?》目的為大躍進提供科學根據.....原文太長打不到給你看.但原文有一句:今年河南有些特別豐產試驗田要在一畝地裏收160萬斤蔬菜,雖說蔬菜不是糧食,但到底是畝產160萬斤....哈....一畝可產160萬斤?其後大躍進餓食3800萬人.....有人在1959年3月上海會議中問毛澤東,為何輕信糧食高產....老毛說是因為看了錢學森這篇文章.
原帖由 華人 於 2009-10-18 11:35 PM 發表

這位仁兄以為說在某中上大學工作可以拋到其他人....就算錢學森又如何?....還不是脫離事實.在1958年6月16日在中國靑年報發表一篇題為ㄍ糧食畝產量會有多少?》目的為大躍進提供科學根據.....原文太長打不 ...

多9魚~人地要指鹿為馬奴才護短~你理到甘多咩~統戰洗腦成功了~愛國(定愛黨?)愛到悲天憫人唔關我地L事~因住比人話系反共勢力楔而不捨打壓愛國人士~不分青紅皂白效英護美/分裂祖國甘仲大劑~多談飲食少談政治~唔該