匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

已走完一回?

原帖由 華人 於 2009-7-21 08:41 PM 發表

呵.....勤力過你少少啦.
咪睇定d先咯.....都好窄上落o者今日.

低水~冇興趣
再比大戶散戶個新劇本你笑呢~我尋日笑到傻吖
原帖由 二叔公 於 2009-7-21 08:43 PM 發表

低水~冇興趣
再比大戶散戶個新劇本你笑呢~我尋日笑到傻吖

哈......好啊.
kzx 寫:
星期一:

散戶A: 美股又冇動靜, 港股似乎要試16500, 頭先一浸落四百點仲唔係大户要質低恆指
大户B: 傻架, 邊個話做落, 話你散戶真係散户, 我地做落用3千幾張, 幾本上係低位迫左好多人開淡倉同平好倉
散戶A: 即係點呀
大户B: 基本上個3千幾張成平價係17400-17450左右, 大把人低位17200-17300俾我地開好倉
大户B: 抵你地一世做點心, 我地大戶玩得期指, 基本上個幾分鐘係做唔到乜hedging, 呢個systematic risk冇人唔知
大户B: 咁即係單邊, 單邊呀
散戶A: 噢! 咁...你地冇so wor , 個3000張淡倉咪輸好多$
大户B: 今日係低位俾我地係咁開倉, 市場仲未消化個五分鍾急跌係乜, 我地係低位已狂掃好倉, 大把靚位加上去, 你睇
下今日OI多左5千張, 好多人以為係net short呀, 實際係 net long 呀, 輸? OI全部 net long, 點輸?
散戶A: 你地一定知今晚外圍好架
大户B: 咪L傻, 冇order大家點會咁齊心

星期二:
散戶A: 頭先個下升得好急, 乜事呀
大户B: 呢下唔係我地做架, 有人收左order, 要即日17800下面入夠3000張
散戶A: 噢, 所以有人心急驚做唔到...
大户B: 梗係啦, 全部大戶order係期指今個月殺上20000, 俾你做deal, 買唔到平貨咪俾老細炒魷, 拿OI 今日又多5000啦

星期三:
散戶A: 嘩真係狂升呀
大户B: 你見過大户咁樣賭單邊未? 冇100% SURE WIN 都唔單邊
散戶A: 咁今個月係咪上20000?
大户B: 仲問? 結算唔上20000我地食屎呀
散戶A: 嘻嘻

星期四:
散戶A: 今日個市好ok呀
大户B: 梗係, 今日埋單點都升過700
散戶A: 嘩19000啦
大户B: 你班傻散...

星期五:
大户B: 下星期再砌過
散戶A: 吓我做左put
大户B: 唔緊要, 大把人傻過你

以上只是本人推測

真係中鬼哂今日又夾散戶有做put
kzx 寫:
星期一:

散戶A: 美股又冇動靜, 港股似乎要試16500, 頭先一浸落四百點仲唔係大户要質低恆指
大户B: 傻架, 邊個話做落, 話你散戶真係散户, 我地做落用3千幾張, 幾本上係低位迫左好多人開淡倉同平好倉
大户B: 基本上個3千幾張成平價係17400-17450左右, 大把人低位17200-17300俾我地開好倉
大户B: 抵你地一世做點心, 我地大戶玩得期指, 基本上個幾分鐘係做唔到乜hedging, 呢個systematic risk冇人唔知
散戶A: 噢! 咁...你地冇so wor , 個3000張淡倉咪輸好多$
大户B: 今日係低位俾我地係咁開倉, 市場仲未消化個五分鍾急跌係乜, 我地係低位已狂掃好倉, 大把靚位加上去, 你睇
下今日OI多左5千張, 好多人以為係net short呀, 實際係 net long 呀, 輸? OI全部 net long, 點輸?

星期二:
大户B: 呢下唔係我地做架, 有人收左order, 要即日17800下面入夠3000張
大户B: 梗係啦, 全部大戶order係期指今個月殺上20000, 俾你做deal, 買唔到平貨咪俾老細炒魷, 拿OI 今日又多5000啦

星期三:
大户B: 你見過大户咁樣賭單邊未? 冇100% SURE WIN 都唔單邊

星期四:

星期五:

以上只是本人推測

kzx 寫:
星期一:

星期二:

星期三:

星期四:

星期五:

以上只是本人推測

fairplay话  冇成膠, 升唔起的  
成膠過千億先好講挾
happy话  大摩今早講:
匯豐 ----- 看58元
kzx周一话  大户B: 今日俾D力就上19500, 市場都冇深度既, 太 EASY了
散戶K: 好彩睇穿你班福街把戲, 17300就揸爆期指了
大户B: 你睇穿不過大把人輸錢呀, 我食佢地都夠
散戶K: 我知你地傻架
大户B: 嘻嘻, 既然你咁叻仔, 月尾你睇幾多?
散戶K: 嘻嘻, 話20000都睇低你班福街!不過今日點都平哂倉了, 留番你班福街托住平大倉
大户B: 嘻嘻, 你睇穿哂我地想點喎
散戶K: 覆你個機啦!
intertrader话 大户B: 嘻嘻, 你睇穿哂我地想點喎
聪明仔话  散戶D: A股插水, 今朝開D PUT掂喇掛
大戶C: 守住個DAY LOW, 唔好俾淡友贏錢
散戶D: 頂到咁實做乜呀?
大戶C: 睇死你地近排輸到驚, 我尾市挾番上去, 你地都要焗走, 而且我要留番個機會準備隨時殺19800熊
散戶D: 我都睇死你地唔係真心買貨, 邊有托高黎買咁笨實, 我偏偏唔走, 淡倉過夜同你死過
大戶C: 隨便你, 我點都有辦法玩謝你地
原帖由 二叔公 於 2009-7-21 08:48 PM 發表
kzx 寫:
星期一:

大户B: 傻架, 邊個話做落, 話你散戶真係散户, 我地做落用3千幾張, 幾本上係低位迫左 ...

呵......作到似層層.
原帖由 華人 於 2009-7-21 08:52 PM 發表

呵......作到似層層.

其實我好想問距地近期系咪發到豬頭甘
今日好慶呀~講ing上到20000點後點部署~各路高手都不同意見
原帖由 二叔公 於 2009-7-21 08:55 PM 發表

其實我好想問距地近期系咪發到豬頭甘

呵.....係到唔出奇架.
原帖由 二叔公 於 2009-7-21 09:00 PM 發表
今日好慶呀~講ing上到20000點後點部署~各路高手都不同意見

唔使慶架.各人看法總有不同架.
原帖由 華人 於 2009-7-21 09:06 PM 發表

唔使慶架.各人看法總有不同架.

班友慶咋
口渴~揾罐野飲先