匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

空軍凶日

[quote]原帖由 二叔公 於 2009-9-10 09:07 PM 發表

今日新聞就甘話
以昨日來說,買入一百
原帖由 <i>cccho</i> 於 2009-9-10 09:17 PM 發表 <br />

<br />
所以你更加要小心啦!美匯賣唔出,會續續插水,D錢會流入商品貨,黃金白銀短期還會續強!<br />
但另一個好消息係!電視新聞連黃金升穿1萬蚊一兩都,咁應該好多散戶會接貨!同廿年前相反,電視新聞話十年黃金變難銅!
<br />
電視d財演你都信

回復 #472 二叔公 的帖子

聚人心啊  呵呵
原帖由 二叔公 於 2009-9-10 09:19 PM 發表

電視d財演你都信

我係話!當年真係好多人因為高位買左D金,而又長跌,搞到聽完新聞之後金舖冇人買金,只有賣金!過多一兩年,黃金就展開漫長o既升市啦!

咁如果而家剛剛相反,個個買金,你估過一兩年.........自已諗諗!

回復 #474 cccho 的帖子

原帖由 cccho 於 2009-9-10 09:24 PM 發表

我係話!當年真係好多人因為高位買左D金,而又長跌,搞到聽完新聞之後金舖冇人買金,只有賣金!過多一兩年,黃金就展開漫長o既升市啦!

咁如果而家剛剛相反,個個買金,你估過一兩年.........自已諗諗!

升夠就會跌架.......牛去熊來....循環不息.
原帖由 cccho 於 2009-9-10 09:24 PM 發表

我其實有點驚~我驚d pk買到我爆先跌
原帖由 小倩倩 於 2009-9-10 09:25 PM 發表

冇咁快,要運行漫長o既跌市,而家仲未係時候,最基本條件係要美匯漸漸穩定並向上!咁就可以長渣美匯沽日元、瑞郎、歐羅、金、銀....

但一定要有耐性!應該仲未係時候!
原帖由 二叔公 於 2009-9-10 09:28 PM 發表

我其實有點驚~我驚d pk買到我爆先跌

所以我叫你小心D好!萬一再升爆1010,要先避避風頭!保本為上!
原帖由 華人 於 2009-9-10 09:27 PM 發表

升夠就會跌架.......牛去熊來....循環不息.

我連起幾晚發夢都系夢到k線~越訓越辛苦!真PK