匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

重陽登高 金價就.....

原帖由 華人 於 2009-11-11 11:00 PM 發表

香港d樓人為加政策托起o者....有根據架....一個八萬五就謝過謝利源啦....
還要有點忍所不能忍,受所不能受的耐性.

揾钱係耍忍下
原帖由 魯賓 於 2009-11-11 11:08 PM 發表

揾钱係耍忍下

當然啦......

回復 #466 華人 的帖子

最重要是目前4億已可以買入一間上市公司, 到時當個大股東撈下, 要住邊到特色單位都可以, 無錢又可以放d消息搵兩個名人當烹食, 好過印鈔, 基本上大把傻仔會養你過世, 你睇下隻235就知, 現在只係唔知邊條上市公司老板羅左你地d錢來買o者!
原帖由 華人 於 2009-11-11 11:08 PM 發表

有d地方揾錢有權就得啦......唔使叻架.....仲唔明?

俾得幾億出來買層樓,唔會系普通人,

不過仲未有媒體爆系邊個...
原帖由 升呢 於 2009-11-11 11:12 PM 發表
最重要是目前4億已可以買入一間上市公司, 到時當個大股東撈下, 要住邊到特色單位都可以, 無錢又可以放d消息搵兩個名人當烹食, 好過印鈔, 基本上大把傻仔會養你過世, 你睇下隻235就知, 現在只係唔知邊條上市公司 ...

哈.......有道理喎.
原帖由 金星 於 2009-11-11 11:12 PM 發表

俾得幾億出來買層樓,唔會系普通人,

不過仲未有媒體爆系邊個...

或者根本唔敢爆.......
富者越富

回復 #474 金星 的帖子

4億又好, 8億又好, 算啦!

呢次買賣可以做既野實際太多, 最簡單12號仔可以在合約訂明三年內不會低於買入價跟買家回購相關物業,一句咁大把已經可以吸引幾十位老襯來買! 12號仔咁大隻,過兩三年要white off 呢幾億都無人覺啦,仲之最重要是樓下果40層可以賣得出,如何過兩年都賣唔出佢就真係pk啦!
原帖由 魯賓 於 2009-11-11 11:23 PM 發表
富者越富

有些地方,不需要叻(說話結結巴巴有幾叻啊),有權有得啦....d錢就會繼續嚟......
原帖由 華人 於 2009-11-11 11:26 PM 發表

有些地方,不需要叻(說話結結巴巴有幾叻啊),有權有得啦....d錢就會繼續嚟......

無耐