匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: KBG

中国A股明天(周五)可能暴涨!!!

原帖由 金星 於 2007-7-15 10:48 AM 發表

試想央行見幾百萬無業遊民整天在股市浮沉, 會點念?

每日幾十萬個新開戶口加入股市, 最大引誘就系你成日講既"樓價升,豬女升, "

內地人儲蓄率仲高過日本, +每日1bio usd 流入內地, 央行M3 遠高過GBP  ...

看下深圳D楼市,阿爷话CPI在3.3%左右真系呃鬼...实际话CPI大于10%或者20%都唔过份!
人民币对外升值,对内贬值...通胀甘犀利,阿爷打压股市,D洪水迅速涌入楼市,呢次看阿爷点收科...
原帖由 金星 於 2007-7-15 10:34 AM 發表

not easy to an amateur in coming few weeks...

some fundmen r waiting to lock their profit ahead holidays....

Failed to break 670, 下週有回調压力。 EUR/USD 亦一樣。揸EUR的应是止賺的時侯了。
原帖由 KBG 於 2007-7-15 11:37 AM 發表

看下深圳D楼市,阿爷话CPI在3.3%左右真系呃鬼...实际话CPI大于10%或者20%都唔过份!
人民币对外升值,对内贬值...通胀甘犀 ...

"通胀甘犀利"   - 所以下週会加息! A 股跌! 金跟着跌?
原帖由 BY 於 2007-7-15 12:08 PM 發表

"通胀甘犀利"   - 所以下週会加息! A 股跌! 金跟着跌?

不知道噢,只知道纸币越来越没用.. .
原帖由 BY 於 2007-7-15 12:06 PM 發表

Failed to break 670, 下週有回調压力。 EUR/USD 亦一樣。揸EUR的应是止賺的時侯了。

thanks!
原帖由 KBG 於 2007-7-15 01:33 PM 發表

不知道噢,只知道纸币越来越没用.. .

time to leave for a while, my friend!
原帖由 KBG 於 2007-7-15 11:37 AM 發表

人民币对外升值,对内贬值...通胀甘犀 ...

黎民百姓帮唔倒国家都体谅下阿爷啦!
时至今日,面对种种问题(锅锅新鲜),行又唔系企又唔系,其实阿爷都几难搞,真是更唔知点收科?
人仔对外被逼升值,对内又频频贬值,养埋一班所谓经济学家都是D饭桶食客,错过咗04/05升值的大好时机;之前被贪污/亏空的大窿重未填,又要面对不断出现新的漏洞,根本无法補艙,除左做大M2/M3之外唯有让人仔不断贬值。都是希望等大家在金市/汇市goodD水、交多D税帮下阿爷啦!!
原帖由 Touch 於 2007-7-15 07:33 PM 發表

黎民百姓帮唔倒国家都体谅下阿爷啦!时至今日,面对种种问题(锅锅新鲜),行又唔系企又唔系,其实阿爷都几难搞,真 ...

其实最伤的都是黎民百姓...工资唔见涨,外面乜鬼野都涨!调查显示月工资低于3000元的普通阶层受伤害最大...阿爷其实税收多左,钱多左,D官使钱变豪左!
要受伤害最大的普通阶层体谅管唔好家的阿爷,确实有点本置倒末!
都系投资房产、地皮最稳阵,为房价推向1百万/平方出力...
原帖由 KBG 於 2007-7-15 09:32 PM 發表

其实最伤的都是黎民百姓...工资唔见涨,外面乜鬼野都涨!调查显示月工资低于3000元的普通阶层受伤害最大...阿爷其实& ...

基本上你所念既一切都系 央行所念既一部分....

佢地系掌握最全面信息既部門, 我識好多呢D人, 基本上每個央行決定都系平衡各方面後既最後決定..甚至有個央行要員同我講佢極度不滿央行決定, 但唯有依從, 系外國政壇我地講 左 .右, 但系中國我地講派系, 地區, 遠比外國繁複得多...

又飲大左..以後要戒酒...
原帖由 金星 於 2007-7-16 01:57 AM 發表

基本上你所念既一切都系 央行所念既一部分....

佢地系掌握最全面信息既部門, 我識好多呢D人, 基本上每個央行決定都系平衡各方面後既最後決定..甚至有個央行要員同我講佢極度不滿央行決定, 但唯有依從, ...

ths...
哈哈,饮大左会唔会郁手郁脚架?定系卑人地郁手郁脚?...