匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

1千大關

原帖由 CDO 於 2008-3-7 08:05 PM 發表
原帖由 Touch 於 2008-3-7 07:53 PM 發表

破关之后又会点...? 撞中o的大既(沽倉)止損盤,咪渣多10蚊! 撞唔中咪咫尺閃靈。

系时候考虑...平好仓 (最多平半,留一半 ...

不過950係所有好倉止損大位,唔跌穿950根本冇可能話玩完!),再有機會見96x 都好多人進場接棒!

CDO先生,大豆来学习了
简单计算下方支撑975-965-940-930,跌破950还有一线生机,初步预计930为多空分界。 看看市场给不给面子
论坛高手如云,志在交流 赐教!
[quote]原帖由 大豆 於 2008-3-7 09:19 PM 發表

CDO先生,大豆来学习了
简单计算下方支撑975-965-940-930,跌破950还有一线生机,初步预计930为多空分界。 看看市场给不给面子
论坛高手如云,志在交流 赐教!

因為大家都是估估下! 
原帖由 Touch 於 2008-3-7 08:48 PM 發表

"950係所有好倉止損大位,唔跌穿950根本冇可能話玩完!"
Fully support!

but again: "Speak softly and carry a big Stick!"
@ T.Roosevelt  

雞仔注大大聲!

美國2月非農業就業職位報下跌63000人•預測為增加25,000人•前值由減少17,000修正至2.2萬人
咁慘
新增職位減少,失敗率下降,唔知係咪美國佬見農產品近來價格好,走晒去耕田!
失敗率下降 !?
原帖由 CDO 於 2008-3-7 09:39 PM 發表
新增職位減少,失敗率下降,唔知係咪美國佬見農產品近來價格好,走晒去耕田!

跑去种大豆了,今年会丰收

QUOTE:
原帖由 華人 於 2008-3-6 12:01 AM 發表

多謝指教,近來反復多暈,只覺頭痕,不想入市.
港股就反覆,金市就唔覺!

不過根據 "Buy the Rumor, Sell the Fact" 可預期,今過星期 non farm 數據會炒反市,現價已近反映差勁數字,小心星期五炒反市。

真係插返轉頭, 唔係咁著數呀,掛口970分分鐘買到!