匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

用海潚還是黑洞來形容比較合適

回復 #40 二叔公 的帖子

今日不破明日破
原帖由 江湖郎中 於 2008-9-15 06:47 PM 發表
這星期是黑色星期一嗎?今天美國的確寫下了金融史上最不堪的一頁。
信貸市場的混亂像一場強烈颶風,雷曼兄弟就像是站在風雨中苦等不到救援的受害者。
萬般爭雜,撐到了最後,雷曼終於決定放棄,全球股市勢必再掀 ...

郎中 good evening!

外幣打回原形! 雷曼出事前還有一間叫貝爾斯登。

你記唔記得果日係那一天? 3月17日

回復 #41 江湖郎中 的帖子

今晚好喇~中午出去时挂了个83put成交到哦~刚把65的损失补回来~嘿嘿
原帖由 CDO 於 2008-9-15 06:54 PM 發表

郎中 good evening!

外幣打回原形! 雷曼出事前還有一間叫貝爾斯登。

你記唔記得果日係那一天? 3月17日

按錯鍵,唔係灌水!

今次同3月17的共同既地方係 3月18日 及 明晚 9月16日 同樣係 FED 議息會議,至於金價會係點,就要看你們有幾相信技術分析了!
CDO兄!黑洞要拿什???來補足!!!
熊市才開門

回復 #44 CDO 的帖子

家阵兵荒马乱~乜都有机会发生~支持/阻力全无作用~仲有技术分析可用?

回復 #46 二叔公 的帖子

給散戶參考書!!!

回復 #47 江湖郎中 的帖子

还有参考书派?我个经纪都想死吖

回復 #42 CDO 的帖子

CDO兄你觉得又会在黑色17海外市场开市前有减息?甘咪即系仲要比保管费?
頭像被屏蔽