匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 美人兒

中信泰富輸一半身家

原帖由 金星 於 2008-10-21 07:42 PM 發表

我有兩個小小問題

1.難道他們蠢得過我嗎? 連我都知風險在哪裡, 怎會輸廿億美金?????

2.點埋條單?? 市值三百幾億..今日剩底百四億, ..點還條爛尾?>?有咁多現金>?>

撲朔迷離, 唔知想搞乜鬼

今日再跌兩成四, 剩底市值一百一十億...

原帖由 金星 於 2008-10-22 08:22 PM 發表

今日再跌兩成四, 剩底市值一百一十億...

Over Selling!   Time to buy!
你現時要賭佢會唔會成為8號仔的翻版!風險係贏5萬輸就輸15萬!

仲有,佢有可能會為呢單野上身,好可能一沉不起!
原帖由 美人兒 於 2008-10-21 05:44 AM 發表
中信泰富輸一半身家

外 匯 市 場 在 金 融 海 嘯 下 大 幅 波 動 , 令 藍 籌 公 司 中 信 泰 富 中 伏 。 該 公 司 為 對 沖 澳 洲 鐵 礦 項 目 的 貨 幣 風 險 , 而 投 資 外 匯 累 計 期 權 ( Accumula ...

亞媽教落,便宜莫貪,環觀現時市況,好多質素好過佢多多聲的,都好平,何必用自己的運氣幫佢賭呢,搏唔過呀老友!

仲有澳元同歐羅仲行緊下跌浪,最重要佢冇得選擇止蝕,要天幫佢至得!我係大鱷仲有排贏,食硬你。同我和解,取消合約,冇2-3百億我唔會放生你,除非亞爺用行政手段啦!否則完全唔睇好!
原帖由 cccho 於 2008-10-22 09:33 PM 發表
亞媽教落,便宜莫貪,環觀現時市況,好多質素好過佢多多聲的,都好平,何必用自己的運氣幫佢賭呢,搏唔過呀老友!

仲有澳元同歐羅仲行緊下跌浪,最重要佢冇得選擇止蝕,要天幫佢至得!我係大鱷仲有排贏,食 ...

亞爺用千億掟死大鱷!
原帖由 無法笑 於 2008-10-22 09:40 PM 發表

亞爺用千億掟死大鱷!  

学雷曼苦主扮好傻好天真給大鱷騙了便可!
我都話過,新一代接班人,在溫室中長大,完全唔相信呢個世界有好多壞人!
原帖由 cccho 於 2008-10-22 09:45 PM 發表
我都話過,新一代接班人,在溫室中長大,完全唔相信呢個世界有好多壞人!

泰林是实例!
原帖由 無法笑 於 2008-10-22 09:40 PM 發表

亞爺用千億掟死大鱷!  

Even 100  billion USD  sould like a small potato in Aud market...