匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 金星

大師級攝影

原帖由 金星 於 2009-2-9 12:47 AM 發表

明天就有答案..

你预计中国救经济方案会有用吗?...
原帖由 KBG 於 2009-2-9 12:48 AM 發表

你预计中国救经济方案会有用吗?...

任何國家任何救市方案有無用都無人會知成效有多少, 起碼要一季後先會有答案..
原帖由 金星 於 2009-2-9 12:50 AM 發表

任何國家任何救市方案有無用都無人會知成效有多少, 起碼要一季後先會有答案..

現階段全球股市,只能說是反彈,反彈市忌追高...宜回落時小注吸納。這點應該對你有用..
原帖由 金星 於 2009-2-9 12:50 AM 發表

今年涌来广东的农民工有970万(还不包括今年新毕业的,而又准备来广东的大学生),但目前只有190万个职位...你觉得有什么机遇?
原帖由 KBG 於 2009-2-9 12:53 AM 發表

今年涌来广东的农民工有970万(还不包括今年新毕业的,而又准备来广东的大学生),但目前只有190万个职位...你觉 ...

什么時候我變成了新聞處,要處理那麼多問題.../??? 哈哈

你呢段新聞我都睇左,...仲話民工找不到工作後三.四個月會返鄉下耕田,

中國每年要提供二千萬個工作單位先夠不斷湧進城市的農民,

這亦是城市樓價未來二十年最大的支持...

當然,你可以挑幾個當妾侍..
原帖由 金星 於 2009-2-9 12:57 AM 發表

什么時候我變成了新聞處,要處理那麼多問題.../??? 哈哈

你呢段新聞我都睇左,...仲話民工找不到工作後三.四個月會返鄉下耕田,

中國每年要提供二千萬個工作單位先夠不斷湧進城市的農民,

這亦是城市樓價未來二十年最大的支持...

當然,你可以挑幾個當妾侍.. ...

流氓!...我好专一架,唔好又教坏我!

系时候训觉了,哈...night!
原帖由 KBG 於 2009-2-9 01:01 AM 發表

流氓!...我好专一架,唔好又教坏我!

系时候训觉了,哈...night!

我無得食宵夜,飲返支啤酒先訓得著....88
原帖由 金星 於 2009-2-9 01:02 AM 發表

我無得食宵夜,飲返支啤酒先訓得著....88

good luck!...唔好成只胃要挨割左啊...take care of yourself!
原帖由 金星 於 2009-2-8 11:06 PM 發表
欣賞下

thanks