匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

黃金南北走九遍

原帖由 二叔公 於 2009-3-26 04:23 PM 發表

currency 呢就係好相對咖~相信你都認同今期金融海嘯冇一個國家可以甩難~(全球化下邊有脫勾嘅世界?)美國先開動印鈔機~其他國家難道唔駛開麼?我先唔信呀~所以你印我又印咖情況下極度睇淡美元者如意算盤 ...

而且,全球6成以上是美元作儲備.好,攬住一齊死咯.睇下誰死得更肉酸.
原帖由 二叔公 於 2009-3-26 04:20 PM 發表

那下次請別這樣跟我說話了~我心裏一直記得我做新人時是你一直陪我玩的~不要讓我覺得你有惡意好不好~雖說我不介意打擂台~但我不希望是打你的擂台

是你自己想太多了,出來是求財,不是求氣-----
大家共同討論,有時難免會口誤,但是,千萬別這樣就論定一個人或事務,
有機會還想到港找你和華兄,牛牛,切磋---切磋---
原帖由 華人 於 2009-3-26 04:27 PM 發表

而且,全球6成以上是美元作儲備.好,攬住一齊死咯.睇下誰死得更肉酸.

其實虧早已吃了!只係未數字形象化咋
原帖由 江湖郎中 於 2009-3-26 04:31 PM 發表

是你自己想太多了,出來是求財,不是求氣-----
大家共同討論,有時難免會口誤,但是,千萬別這樣就論定一個人或事務,
有機會還想到港找你和華兄,牛牛,切磋---切磋---

郎中兄,二叔有時會多心,我都成日被佢插.
原帖由 二叔公 於 2009-3-26 04:32 PM 發表

其實虧早已吃了!只係未數字形象化咋

其實各國是有其目的,細心想想不難明.
原帖由 華人 於 2009-3-26 04:33 PM 發表

二喪~點解我覺得梗有d唔岩瓦咖~錯覺?嘿
原帖由 二叔公 於 2009-3-26 04:35 PM 發表

二喪~點解我覺得梗有d唔岩瓦咖~錯覺?嘿

錯覺+幻覺.
原帖由 華人 於 2009-3-26 04:35 PM 發表

其實各國是有其目的,細心想想不難明.

依家我地只管自己揾到好摩登走難~話之距乜機心呀
二喪~你又講我壞話
原帖由 華人 於 2009-3-26 04:33 PM 發表

安---華兄---能夠說出個人心裡層面及感受---,2叔沒惡意,只是有時小孩子脾氣------
原帖由 江湖郎中 於 2009-3-26 04:38 PM 發表

安---華兄---能夠說出個人心裡層面及感受---,2叔沒惡意,只是有時小孩子脾氣------

正是,二叔沒惡意.