匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

大户收到风?

原帖由 華人 於 2008-1-24 02:09 AM 發表

幾倍就無.並非豪宅呀.

冇都more than double啦  真佩服閣下沙士時都有胆色入市 真要向你多多學習
有股票在手的,真是越夜越傷心.道指跌差不多300點.hsbc跌2.3元.941跌8.37元.2628跌1.91元.
原帖由 華人 於 2008-1-24 02:16 AM 發表
有股票在手的,真是越夜越傷心.道指跌差不多300點.hsbc跌2.3元.941跌8.37元.2628跌1.91元.

預咗係咁啦  明日又跌千點  又可買d平貨
原帖由 魯賓 於 2008-1-24 02:12 AM 發表

冇都more than double啦  真佩服閣下沙士時都有胆色入市 真要向你多多學習

不用佩服.在下當時也怕,只是資金當時無出路,當時樓價又平,買家話事,在下想最少也可收租.如反彈也可賺價.如此而已.
原帖由 華人 於 2008-1-24 02:23 AM 發表

不用佩服.在下當時也怕,只是資金當時無出路,當時樓價又平,買家話事,在下想最少也可收租.如反彈也可賺價.如此而已.

當時老董玩到香港立立亂  我真冇哂信心  如佢後來唔係落馬  香港已玩完
原帖由 魯賓 於 2008-1-24 02:26 AM 發表

當時老董玩到香港立立亂  我真冇哂信心  如佢後來唔係落馬  香港已玩完

這足以證明為何那麽多人渴望有一張安全網的理由.
原帖由 華人 於 2008-1-24 02:30 AM 發表

這足以證明為何那麽多人渴望有一張安全網的理由.

到宜家想買樓都唔容易
原帖由 魯賓 於 2008-1-24 02:35 AM 發表

到宜家想買樓都唔容易

宜家買就真的要考慮清楚,始終供樓是長命債.
原帖由 華人 於 2008-1-24 02:37 AM 發表

宜家買就真的要考慮清楚,始終供樓是長命債.

通常好多人都會有羊群效應  人買佢又買
原帖由 魯賓 於 2008-1-24 02:41 AM 發表

通常好多人都會有羊群效應  人買佢又買

永遠如此.