匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

5/16黃金

原帖由 華人 於 2008-5-17 12:22 AM 發表

天涯心地善良,神也會保佑妳.

都多謝華兄一直的祝福~~
我感覺我的弱點在於太猶豫...
其實我在5月初時,心態一直不安,
就是害怕金子要開始再向上走的週期,
但又希望再向下多走一次,
我實在太天真才對!
原帖由 苦海無涯 於 2008-5-17 12:20 AM 發表

只要迪兄的祝福都經已足夠,衷心感謝~~
希望神能祝福更需要幫助的人!

don't worry la
原帖由 苦海無涯 於 2008-5-17 12:37 AM 發表

都多謝華兄一直的祝福~~
我感覺我的弱點在於太猶豫...
其實我在5月初時,心態一直不安,
就是害怕金子要開始再向上走的週期,
但又希望再向下多走一次,
我實在太天真才對!

過去的由它過去吧.向前看.
原帖由 JKL 於 2008-5-17 12:37 AM 發表

JKL,你有作單嗎?
看過你說要在888做空的....
原帖由 華人 於 2008-5-17 12:39 AM 發表

過去的由它過去吧.向前看.

我這把年紀,怎會放不下呢?哈哈!
我還得多多學習,面對困難!
今天收到風呀~~
有聽說現在是轉角市(stock market),所以沒有貨在手...
有點不明白~~
原帖由 苦海無涯 於 2008-5-17 12:39 AM 發表

JKL,你有作單嗎?
看過你說要在888做空的....

no la , today i set at 888 , but i feel no safe cancel already until now nothing to do
原帖由 JKL 於 2008-5-17 12:43 AM 發表

no la , today i set at 888 , but i feel no safe cancel already until now nothing to do

Dear, you're in good luck right now!
Congrulation to you!
I think I can be as you...
stop the selling order & take a deep breath,
calm down & relax, then keep the mind clear...
Lastly, I'll follow you, haha
I can be in Good Luck as you!
原帖由 苦海無涯 於 2008-5-17 12:42 AM 發表

我這把年紀,怎會放不下呢?哈哈!
我還得多多學習,面對困難!
今天收到風呀~~
有聽說現在是轉角市(stock market),所以沒有貨在手...
有點不明白~~

轉上還是轉下?,牛皮巿得唔得?
原帖由 苦海無涯 於 2008-5-17 12:48 AM 發表

Dear, you're in good luck right now!
Congrulation to you!
I think I can be as you...
stop the selling order & take a deep breath,
calm down & relax, then keep the mind clear...
Last ...

don't worry la , you will good luck ma
原帖由 華人 於 2008-5-17 12:48 AM 發表

轉上還是轉下?,牛皮巿得唔得?

就係唔明,佢地細細聲講...(he's a doctor)
聽到d,但又唔明...
我想,如果係轉上,做咩唔買貨呢?
但係紅三一定未到,唔arm timing...
估下點都要到出年,就埋美大選後的股市低潮期....