匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

12月3日 春牛圖

2010年,金價見2010美元,我話既!

忋人忧天了吧!
原帖由 CDO 於 2008-12-3 03:58 PM 發表
有高人叫在下用呢個 Setting 做將圖出來,話有玄機喎。

至於點睇,就要睇下自己悟性去到邊啦。

我都係得個句,睇圖就係跌,唔睇圖可升亦可跌! 仲有2010年金價見2010美元。

如果...睇D唔娣D...中意睇果D就睇...唔识睇果D就唔睇... 咁即系升定跌呢?!
原帖由 Touch 於 2008-12-3 06:11 PM 發表

如果...睇D唔娣D...中意睇果D就睇...唔识睇果D就唔睇... 咁即系升定跌呢?!

我睇跌
原帖由 天下英雄 於 2008-12-3 05:45 PM 發表
2010年,金價見2010美元,我話既!

忋人忧天了吧!

呢句說話係前瞻,唔係杞人憂天,你中文程度好像一般!

各國央行現時做的一切都是利好黃金上漲的原因,我不能盡說,你有時間翻一翻多頭的人看好黃金的原因就會明白!
原帖由 Touch 於 2008-12-3 06:11 PM 發表

會長,當各個指標都是同一方向時,已經可能跌完。

就係因為人人都只會睇D唔睇D,因此才有人買D又賣D,唔係邊到有成交呀,所有交割必須有買賣雙方,對不 !

多谢分享
原帖由 raytzo 於 2008-12-3 06:20 PM 發表

我睇跌

我都睇跌...不过唔会跌得去边...
原帖由 CDO 於 2008-12-3 06:25 PM 發表

會長,當各個指標都是同一方向時,已經可能跌完。

就係因為人人都只會睇D唔睇D,因此才有人買D又賣D,唔係邊到有成交呀,所有交割必須有買賣雙方,對不 !

商品属性来讲...无错...高人即系高人!
仲有货币属性呢?...高人总系讲D唔讲D...关键时候又闪人
原帖由 Touch 於 2008-12-3 07:10 PM 發表

商品属性来讲...无错...高人即系高人!
仲有货币属性呢?...高人总系讲D唔讲D...关键时候又闪人

会长