匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 華人

黃金搞乜鬼????

原帖由 二叔公 於 2010-1-29 11:30 PM 發表
紅磡馬頭圍道舊樓倒塌你地有冇睇現場報道呀

哈......班讚成起高鐵的契弟,到時在大角咀地府鑽窿,塌多幾層舊樓,我又睇班契弟點交代????
原帖由 華人 於 2010-1-29 11:33 PM 發表
二叔......你小時去過大陸未?嘩......我小時父親帶我去佛山族遊,迎面一輛運豬火車,d豬臭味令我作嘔.....

我有個爸打以前在澳門放貴利咖~99前返佐佛山~幾年前去探過次距
都幾鄉下咯~開部四驅出黎接我地~好遠呀
我記得系住佛山賓館呀~4舊幾水~好差~祖廟就在附近
原帖由 二叔公 於 2010-1-29 11:38 PM 發表

我有個爸打以前在澳門放貴利咖~99前返佐佛山~幾年前去探過次距
都幾鄉下咯~開部四驅出黎接我地~好遠呀
我記得系住佛山賓館呀~4舊幾水~好差~祖廟就在附近

嘩......我去過祖廟........我記得有好多神佛......
原帖由 華人 於 2010-1-29 11:37 PM 發表

哈......班讚成起高鐵的契弟,到時在大角咀地府鑽窿,塌多幾層舊樓,我又睇班契弟點交代????

死再多都唔怕最怕係邊緣化(今次才2件)
死得人越多越有利收舊樓重建有哂藉口修例開綠燈
沙中線係咪係馬頭圍道下面起ing
原帖由 二叔公 於 2010-1-29 11:41 PM 發表

死再多都唔怕最怕係邊緣化(今次才2件)
死得人越多越有利收舊樓重建有哂藉口修例開綠燈
沙中線係咪係馬頭圍道下面起ing

車.......有人命換經濟........下三流啦.
原帖由 魯賓 於 2010-1-29 11:34 PM 發表

慘....
奴才曾又用肺講野

新聞就話對面舖頭 d 人話距地舖裝修~多數扑左d 主力柱搞到成坐塌
原帖由 二叔公 於 2010-1-29 11:45 PM 發表

新聞就話對面舖頭 d 人話距地舖裝修~多數扑左d 主力柱搞到成坐塌

一定係外來因素啦!
原帖由 魯賓 於 2010-1-29 11:49 PM 發表

一定係外來因素啦!

依家都唔知點講好咯
呢期d新聞冇樣睇到開胃咖
原帖由 二叔公 於 2010-1-29 11:51 PM 發表

依家都唔知點講好咯
呢期d新聞冇樣睇到開胃咖

社會不安  多事之秋
原帖由 魯賓 於 2010-1-29 11:55 PM 發表

社會不安  多事之秋

你地睇呢單舊聞
警尖沙嘴破黑幫武器庫
2010年01月27日 (09:22 am)

警方油尖反黑組探員,為防止黑幫廝殺械鬥,今晨凌晨許,大舉出動掃蕩,直搗黑幫位於尖沙嘴武器庫,在漆咸道南 115號一間娛場所內,搜出 2柄利刀及 3枝電筒 ,及將一名年約 30歲男子拘捕帶署調查。

消息稱,黑幫新義安及和勝和最近不和,雙方展開多次講數談判,隨時黑幫火併,警方接獲線報得悉後,決定採取行動先發制人,在行動中撿獲武器,部份更染有血迹,不排除曾涉及械鬥血案,有待警方進行化驗。
屋企唔止"2柄利刀及 3枝電筒" 點算.....