匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

今回能走多遠?

原帖由 CDO 於 2009-7-10 10:29 PM 發表

聽日最好去睇醫生!

咳死呀
原帖由 二叔公 於 2009-7-10 10:28 PM 發表

聽日我要訓到下晝去

豬......
原帖由 華人 於 2009-7-10 10:30 PM 發表

豬......

幸運的是可以訓到似豬甘
原帖由 二叔公 於 2009-7-10 10:31 PM 發表

幸運的是可以訓到似豬甘

哈......你覺得開心兼享受就得啦.
原帖由 CDO 於 2009-7-10 10:26 PM 發表

唔好咁衰啦,尊重自己,講到人咁衰自己一樣咪露晒底出o黎比人睇,唔見叻好多o者,係咪?

撩人者賤  本來冇人理佢  不过話回來  佢每發貼有$收
原帖由 華人 於 2009-7-10 10:32 PM 發表

哈......你覺得開心兼享受就得啦.

哥哥話豬養到140磅就可以送去屠宰
牛郎......條友真係有精神病架.
原帖由 笑傲江湖 於 2009-7-10 10:28 PM 發表

美国经济比中国大陆先进.但是工薪和消费比值是:美国比中国多,消费中国比美国贵!
在美国最低工资,象福建福州地区的一部分人到美国洗碗算最低工资1500--2000美圆,一双普通的耐克鞋子标价500美圆算,那花500美圆买一双鞋子那还剩下1000美圆左右.而大陆最低工资基本在400-500左右.而普通耐克鞋子标价500人民币.那花500人民币买一双的话那就没有了!

汽油也是比美国的还贵.现在好的房子工薪族基本买不起!从中得出中国大陆消费出奇的高!

有時連我去大陸消費都覺得貴,我真的不明白百姓的錢從那裡來。

但講回房價,不可能不看基本面,因為始終是用家佔大多數。

支持一個地區房價與土地供應關係最大,另外個人收入要支持房價,商業貸款及利息已經係期次,當然租金回報等亦可吸引投資,我眼中大陸房來說,完沒有誘因推使我覺得國內房地產項目是好出路,更不用說豆腐渣工程因素。
原帖由 二叔公 於 2009-7-10 10:37 PM 發表

哥哥話豬養到140磅就可以送去屠宰

呵........有貢獻.
原帖由 華人 於 2009-7-10 10:38 PM 發表

呵........有貢獻.

我會控制體重