匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: kennylam

短線…黃金

Kenny 師兄 請問現時市況是新的升浪還是反彈浪,求指導,因為我想做中長線.謝謝
今次如不穿1723會繼續上到1800附近,係嗎?如今次再上1762,已第三次測試了,今次升穿機會較大,今日睇1752支持穿唔穿到,才能有機見174x了,咁我由1748開始買,1745再加倉,全止1738,先上望1760,1762沽,咁可以嗎?
Kenny兄,後市我暫看升,但我覺得星期五有回調
回復 591# MAY

昨日價位突破並企穩日圖下降楔形頂位1731後,歐美市勁升至1759喘定,今日應上落市居多,由於昨日抽升今日應有回吐約1748~1744。後市仍然向上運行測試1763。除非上破並企穩1763樓上整固,那後市就有機上試1780~1802。如果價位回落1728以下就另當別論,到時又重新下向1720~1705左右。(個人意見、只作參考)
  THANKs
仲以為先回再上,點知而家已1759.1了,Kenny兄你1759沽平左未呀?而家先上應點看?是否直上1763不回調?1959可否試沽?
請問依家隻金是否已轉強? 可以咩位買?
而家1754買得嗎?
Kenny兄,頭先呢轉由1759.1跌到1752.2上返1755.9,再跌到1753.2,應看作下秩中的反彈,還會再穿曰低,還是看作暫時穿日低後的緩步向上呢?因我1759和1752.7兩次想做又不敢,現在1753.6,我應不應在1753-1754渣呢?
自從上星期四輸多了後,非常冇膽,買乜輸乜,想做而唔敢做冇做到的就得,但一決定郁手就即衰,攪乜