匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

回調何日來

牛郎
原帖由 華人 於 2009-10-21 12:34 AM 發表
牛郎

hihi
原帖由 魯賓 於 2009-10-21 12:35 AM 發表

hihi

你去801睇睇條友講歐洲共產發展....亂嚟....
原帖由 華人 於 2009-10-21 12:37 AM 發表

你去801睇睇條友講歐洲共產發展....亂嚟....

ok see see
哈....偷換概念...共產主義何曾在中國帶來繁盛?
原帖由 魯賓 於 2009-10-21 12:39 AM 發表

ok see see

哈.....英國工黨和英國共產黨根本兩回事......工黨源出於工會,英共卻聽命於列寧.無錯曾有英共加入工會,但後來工黨清黨,兩者再無關係.為何英共加入工會?因為本身無巿塲,想用工黨過橋.由此看來英國工黨同共產主義只有一點皮毛關係,硬說工黨就是奉行共產主義.....哈......你話啦.
原帖由 魯賓 於 2009-10-21 12:47 AM 發表
哈....偷換概念...共產主義何曾在中國帶來繁盛?

佢好多核心問題回避作答....一味行臭蟲理論.我唔想教精佢....何況我只是個歷史盲.
原帖由 華人 於 2009-10-21 12:54 AM 發表

哈.....英國工黨和英國共產黨根本兩回事......工黨源出於工會,英共卻聽命於列寧.無錯曾有英共加入工會,但後來工黨清黨,兩者再無關係.為何英共加入工會?因為本身無巿塲,想用工黨過橋.由此看來英國工黨同 ...

真係講多無謂  講人地點點點  不如睇中國呢幾十年如何堕落做借鏡仲有建設性啦

講人地又唔睇下人地民主制度為其國民帶來幾多好處  嗰d老共高幹子弟咪走哂去外國享受人地嘅果實
原帖由 華人 於 2009-10-21 12:57 AM 發表

佢好多核心問題回避作答....一味行臭蟲理論.我唔想教精佢....何況我只是個歷史盲.

講落去覺得佢好似有d硬sell咁
原帖由 魯賓 於 2009-10-21 01:04 AM 發表

真係講多無謂  講人地點點點  不如睇中國呢幾十年如何堕落做借鏡仲有建設性啦

講人地又唔睇下人地民主制度為其國民帶來幾多好處  嗰d老共高幹子弟咪走哂去外國享受人地嘅果實

係咯......既然毆美咁堕落邪惡d高幹子弟都前赴後繼咁去....他沒有想d官其實係白痴蠢貨,被這些腦子灌水的人管治,不如擔心自已多一點,不是更好嗎?