匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: kennylam

短線…黃金

平時我已走好多轉了,今日咩都冇,有冇咁黑仔呀?算了,都唔知而家而家跌完定反彈再跌?又唔知日低已做完未 ...
Billy 發表於 2012-2-22 10:22 PM

Bi||y哥: 你平時走好多轉了,問心個句有冇錢賺呢?急係冇用架!之前講過一日廿四小時怕冇機會入貨嗎?同你講你總係左邊入右邊出!我真係畀你激死!!!你要知道:投資本身沒有風險,失控的投資才有風險!!!   之前1755/56可以沽、下方睇1748/44左右、你又唔做,冇時間睇可限價做單!做唔成就算等下次再做吧!!!  多口講多幾句。
回復 631# kennylam

Kenny,你有D恨铁不成钢的味道啦,哈哈~唔好激唔好激,相信Billy已经锻炼紧噶啦~
    想当初我都咁过来的,要忍到手有时的确需要D磨练~
我都知,Sorry Kenny 師兄
剛才的重要時刻我已錯過了,係嘅,一日廿四個鐘,再等過啦
回復 633# Billy

點啊!  10點44~45分有幾口1756有冇沽到呢?
我都冇做過,現等1752買,1755沽啦,你有咩位指導下我,我頭先冇你指示唔敢亂做
咁而家如到1755仲沽得?
回復 636# Billy

1752買,1755沽,你想金跌還是想金升?這樣的短線買賣黃金我可以講十賭十輸,經紀開心。
回復  Billy

1755/56試沽,穿日高即止。下方1748/44。
kennylam 發表於 2012-2-22 07:25 PM

已經在7點25分講過。見同你啱嘴形先講多幾句,“我未必可以帮你賺到錢,但希望你盡量輸少啲錢”!以你而家情況真的唔好再入市,休息吓又或者重新組合一套新的投資策略,再進入市場做買/賣。 另:如你想炒即市5~6元上落,1~5分圖作扶助已够用,通常1~5分圖啲指標上下行完已足够5~6元。 有時間去研究1~5分圖,又或者拉回以前價位已經行完1~5分圖詳細研究及領悟!!!相信可以帮到你。講多請見諒!
回復 639# kennylam

他真的需要離場休息一段時間、只看不做、會清醒些