匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

地緣局勢那麼不穩定,沽金要先為自己定好身後事

回復 #59 CDO 的帖子

是啊,还是您最知我心病。银啊银。。。。

回復 #61 波波 的帖子

多谢CDO兄;
原帖由 波波 於 2007-10-27 01:35 PM 發表

技術分析 - 個人看法

個市行緊旗型,由640至747,如果全程反射,後市係720至827,11月內完成。

現擔心兩件事:

1. 美元75是否有支持!
2. 自10月16日的CFTC報告為止,持空黃金合約達 201,859 張,自1 ...

波哥,

昨日775係旗身反射,正常有回跌一點,但結果冇,而大盤係尾市明確突破775才入市,之後行旗桿高度。

我之前唔記得有無同你講過我驚行緊旗,我唔敢帖出來,因為不確認突破可以係失敗走勢,昨晚睇住尾盤走勢,加麻成交數字,應無睇錯。
應無睇錯。775时我人在罗湖过关。无机会扎啊。
原帖由 波波 於 2007-10-27 01:40 PM 發表
多谢CDO兄;

波哥,

我有個想法,下個星期開個新倉,留一皮野係個倉到,長掛一張779買升,做到就做,跟住唔使理佢,一皮睇晒佢
,一毫子都唔補,輸晒一皮。如比你買到,好彩既過年前應夠買.....(本來寫了首期買樓,都係寫買車算了,哈哈!)

我出街啦! 886
多谢CDO兄,我要下线了。出去行下。
頭像被屏蔽
原帖由 CDO 於 2007-10-27 04:56 AM 發表

訓唔著!

沒人指導唯有自己上!

下午發帖時不敢睇得太高,原因已升了10美元,加上美匯已跌至當時最低77.03水平,隨時可以反彈,因此希望跌幾蚊比d淡友落車,點知有d某利重追沽,高低立見! (推介 反斗星 ...

many thanks again!!!

完全同意阁下之高见,并深信无疑只金仔年内800之上!今时今日应该都无咩人异议!
但鉴于论坛假如论调太过一致的话,似乎有点乏味;如果CDO大侠唔介意的话,在下斗胆临时充当一回“丑人”,在此唱一曲反调:金仔上787+之前最好先来个深度回调,深插到好友唔信为止!!
p.s. me small short (may cut loss and long @786~787 early next week), good luck!!!
頭像被屏蔽
原帖由 Touch 於 2007-10-27 03:21 PM 發表

many thanks again!!!

完全同意阁下之高见,并深信无疑只金仔年内800之上!今时今日应该都无咩人异议!
但鉴于论坛假 ...

来到尼刻,你话我悟信得咩?
空军个个都想有个深回,已打算补仓后封仓无眼锑巨了,每十文平一次仓算了,等待来年冬去春来

本来以为周五会回调多少,结果一路平川,778左右徘徊总系不落,我都有预感今晚一定升过780架了,