匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

12月3日 春牛圖

原帖由 Touch 於 2008-12-3 07:10 PM 發表

商品属性来讲...无错...高人即系高人!
仲有货币属性呢?...高人总系讲D唔讲D...关键时候又闪人

我要涯騾仔,成枱D野都未做,邊有時候吹咁多呀!

貨幣市場都有BUYER SELLER 架,BANK 同 BANK 都係一對數,DEALER 見到邊間 BANK  OFFER 跟住 QUOTE 個價做買賣,只不過條數係幾大冇需要同人公佈。 你老哥而家渣架法拉利都係通過中行賣出人民幣買入歐元換返來,若有一天人民幣自由開放浮動,國際上對美元亦帶來巨大沽壓。呢個都係支持金價向2010美元走既原因 (當然這個原因不可能在2010年發生而已!)

見係你先蒲一蒲面,繼續潛水
原帖由 CDO 於 2008-12-3 07:41 PM 發表

貨幣市場都有BUYER SELLER 架,BANK 同 BANK 都係一對數,DEALER 見到邊間 BANK  OFFER 跟住 QUOTE 個價做買賣,只不過條數係幾大冇需要同人公佈。 ...

潜水扣粮
原帖由 二叔公 於 2008-12-3 07:38 PM 發表

会长

叔公台...只春牛点睇啊?!
原帖由 CDO 於 2008-12-3 07:41 PM 發表

貨幣市場都有BUYER SELLER 架,BANK 同 BANK 都係一對數,DEALER 見到邊間 BANK  OFFER 跟住 QUOTE 個價做買賣,只不過條數係幾大冇需要同人公佈。 ...

補充多句。

今天美元上升主因並非美國好境人人爭住買美元,而係美國佬賴晒野要變賣家當GOOD水回國,當然美國佬賴左野不特止,重野到週圍個個都一褲都係先係問題核心,如果亞爺夠姜,走出來講一聲唔買佢D迷債,改為大東亞地區自給自足,果兩萬億分120及360期續回,你睇下邊個死先。如果黑仔馬有料,第一時間就去接達賴去芝加哥請佢做東亞地區顧問,睇下亞爺會點對佢? 補充完畢,繼續開工! 閃!
原帖由 Touch 於 2008-12-3 07:49 PM 發表

叔公台...只春牛点睇啊?!

只牛系大佬整咖又问我~条条线都差不多色~我眼都花喇~会长你解比我好涡~ 不过又甘话~甘多条绿色~应该春天不远了

多谢高人先...之不过...依家边只系King先?!

回復 #63 Touch 的帖子

會長,   佢都唔肯答!
原帖由 Touch 於 2008-12-3 07:54 PM 發表

多谢高人先...之不过...依家边只系King先?!

会长你个问题比我仲多~
原帖由 二叔公 於 2008-12-3 07:53 PM 發表

只牛系大佬整咖又问我~条条线都差不多色~我眼都花喇~会长你解比我好涡~ 不过又甘话~甘多条绿色~应该春天不 ...

我估...高人既意思系...春情多D哦...
原帖由 Touch 於 2008-12-3 07:59 PM 發表

我估...高人既意思系...春情多D哦...

甘冻都春情起?