匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

Nothing to say

原帖由 CDO 於 2009-2-13 18:27 發表
從四小時中,今晚應是歐亞聯軍大戰紐約ET的時刻,ET本星期已吸納100噸黃金,實力是否見底,今晚見真章!

100吨是30多亿美金
原帖由 Touch 於 2009-2-13 06:30 PM 發表

Nothing to say... Nothing to pay...

會長浦頭哪?高人唔出你唔出水面哪
原帖由 CDO 於 2009-2-13 06:20 PM 發表

好明顯,冇人氣呀!

係唔係昨晚比d Data 唔夠呢,今日補多個 09年 ETF 買盤報告,當中附上4月份 紐約 NYMEX 期金 的成交量和未平倉合約資料。

昨晚CYL338提及隻ET是否炒期而非現 (即槓桿買賣,可放大交 ...

成交量逐步減小持倉量逐步增加
短線資金無利可圖
不知在下個理解正確否
原帖由 二叔公 於 2009-2-13 07:38 PM 發表

會長浦頭哪?高人唔出你唔出水面哪

叔公台请请!...在下日日都有及实个市.呢个round只金上唔得去边哦..沽得过啊...stop @955...免责!
原帖由 Touch 於 2009-2-13 08:21 PM 發表

叔公台请请!...在下日日都有及实个市...呢个round只金上唔得去边哦...沽得过啊...stop @955...免责!

會長不如先話我知我上面個理解是錯是對先哪~因為成交減少~是由於價格波動區間的逐步平衡~而令到短線資金無利可圖~但持倉量增加則意味著多空雙方看法分歧加大渦~資金對抗逐步升級!由於分歧結果並未明朗~因而多空互不讓步~愚見是等候打破僵局再定策略~假若理解正確的話後續的走勢十分兇猛~很少有假突破發生
原帖由 二叔公 於 2009-2-13 08:29 PM 發表

會長不如先話我知我上面個理解是錯是對先哪~因為成交減少~是由於價格波動區間的逐步平衡~而令到短線資金無利可圖~但持倉量增加則意味著多空雙方看法分歧加大渦~資金對抗逐步升級!由於分歧結果並未明朗~因而多 ...

高见... 但问题系...轮到散户收到料的时候,个市早已变晒...在下觉得任何时候一上就小沽...
it's likely to run out of gas soon if there isn't a catalyst breakout.
原帖由 Touch 於 2009-2-13 08:21 PM 發表

叔公台请请!...在下日日都有及实个市.呢个round只金上唔得去边哦..沽得过啊...stop @955...免责!

nice stops hunt later ...

回復 #56 CDO 的帖子

Thanks

回復 #57 CDO 的帖子

同意 + 等睇戲

回復 #64 Touch 的帖子