匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: linzhish2008

波浪理论优缺点

原帖由 二叔公 於 2009-3-8 12:45 AM 發表

炒咖話賠償金有幾多呢

老細刻薄,唔敢想.
原帖由 金星 於 2009-3-8 12:46 AM 發表

trading 亦是用年資計算的,你做trading 過到今年未必過到明年..年年都唔同..因為無一特定formula 

所以我好佩服一些三幾十年的前輩仍然對trading 充滿熱城

星星~玩杠桿10年都未能榮休已是最大的失敗了~何必佩服他人呢~或許在下是刻薄了~但世事只分二流:上流與末流~其他通通都可歸為不入流~
原帖由 華人 於 2009-3-8 12:49 AM 發表

老細刻薄,唔敢想.

甘.....甘........甘.........甘點搞好呀
原帖由 華人 於 2009-3-8 12:47 AM 發表

哈!如果真是有一條必羸方程式.為什麽要告訴別人?有親啊.

我經常收到一d 小朋友打電話來話xx 投資公司,介紹炒乜炒乜...

話他們有一套特定的成功程式,我通常都反問一句:點解有咁好既野你要同外人分享?
原帖由 金星 於 2009-3-8 12:48 AM 發表

我無意話波浪唔好,但只是非常次之的一個因素,只成功亦否無太大關係,

每種理論只可參考.因人的情緒卻無法計算.很不幸,這是投資巿場的其中一個重要因素.
原帖由 二叔公 於 2009-3-8 12:50 AM 發表

星星~玩杠桿10年都未能榮休已是最大的失敗了~何必佩服他人呢~或許在下是刻薄了~但世事只分二流:上流與末流~其他通通都可歸為不入流~

如果你認為炒倫敦金或本杠桿會發達的話, 你經己連門都入錯了
原帖由 華人 於 2009-3-8 12:47 AM 發表

哈!如果真是有一條必羸方程式.為什麽要告訴別人?有親啊.

乜叫必贏咖?自己播種都未必話開花哪~懵佬
原帖由 二叔公 於 2009-3-8 12:51 AM 發表

甘.....甘........甘.........甘點搞好呀

繼續苟且偷生.
原帖由 金星 於 2009-3-8 12:51 AM 發表

我經常收到一d 小朋友打電話來話xx 投資公司,介紹炒乜炒乜...

話他們有一套特定的成功程式,我通常都反問一句:點解有咁好既野你要同外人分享?

就係咯.只是很多人不明白.
原帖由 金星 於 2009-3-8 12:53 AM 發表

如果你認為炒倫敦金或本杠桿會發達的話, 你經己連門都入錯了

星星~我只是揾快錢happy下咋~發達?發顛就有呀