匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

已走完一回?

原帖由 二叔公 於 2009-7-23 10:37 PM 發表

先換走香港窮人再換走香港中產~吸水至上

換唔哂架.
原帖由 二叔公 於 2009-7-23 10:35 PM 發表

日耕夜耕~成個農夫

悶就去偷人地d田
原帖由 金星 於 2009-7-23 10:37 PM 發表

上海發展系全球最快城市, 經己超越香港國際地位,

只系香港人自己仲沉迷在息日的殖民地時代的優越感

星星~講真有人講過肺腑之言
有錢仲住香港係好笨...空氣、水、屎忽多過人、住行空間小 (全部negative,樓、車仲貴到嘔)
有了互聯網後,更唔值!... 資訊已沒有微分繁榮級別,炒股為生,離開香港至係上策
有了大陸勞動力南下,仲仆街!... 實質生活水平必然遞降
原帖由 金星 於 2009-7-23 10:37 PM 發表

上海發展系全球最快城市, 經己超越香港國際地位,

只系香港人自己仲沉迷在息日的殖民地時代的香港人

可惜法治仍未追上  可能限制其更進一步發展
香港人嘛...我就冇咩优越惑咯
原帖由 魯賓 於 2009-7-23 10:42 PM 發表

法治才最重要......有法治才有保障.
原帖由 魯賓 於 2009-7-23 10:42 PM 發表

优越条命咩~馬交中學畢業打荷都有皮幾兩皮個月~香港U grad得番約一皮(唔計 mps o個堆)中大工程系條友衰到得六差~最低4000都夠膽死~ 俾完大陸笑完連馬交都笑了
原帖由 華人 於 2009-7-23 10:44 PM 發表

法治才最重要......有法治才有保障.

絕对正確
原帖由 魯賓 於 2009-7-23 10:39 PM 發表

悶就去偷人地d田

我手腳慢~好難偷~狗成日都咬我~好友又少~好慘
原帖由 二叔公 於 2009-7-23 10:46 PM 發表

优越条命咩~馬交中學畢業打荷都有皮幾兩皮個月~香港U grad得番約一皮(唔計 mps o個堆)中大工程系條友衰到得六差~最低4000都夠膽死~ 俾完大陸笑完連馬交都笑了

分分鈡澳門仲好过hk  睇見班hk狗官就眼火爆
原帖由 二叔公 於 2009-7-23 10:50 PM 發表

我手腳慢~好難偷~狗成日都咬我~好友又少~好慘

同華兄联盟啦