匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: kaiok33

狼群開始行動了

原帖由 chrishui9255 於 2007-5-31 09:04 PM 發表

早前見妳都係做短線,但做短線為甚麼唔做止損呢?.....

你同我講??
1.我之前就糸止損,俾人殺左, 之後又跌番, 所以人既心態就是單方面想今次又是這樣
2. 亞洲市一向吾糸好行, 所以我吾理佢, 今朝個市,少少, 少少甘升上去
3. 個人心急想贏番之前個d

總括而言, 都糸心態, 我要懲罰自己寫一千次 "我做單要客觀"
要命,会涨啊。。。

回復 #694 chrishui9255 的帖子

其實止蝕呢樣嘢........ 係要睇你倉口實力和對圖表的阻力和支持位既看法!

因為做止蝕要在阻力或持支位附近
假設小妹在659做了沽倉............小妹會把止蝕位放667左右但同時止賺位也放在653左右
因為無一个抄家入價都賺的
但小妹已自己的分析和見解覺得大勢利淡........所以沒有定止蝕!
見高就沽
原帖由 過客1 於 2007-5-31 09:17 PM 發表

多謝小姐. 小弟未驚過. 這個遊戲就是如此,昨日平得好,今日做得差. 人生也是如此,有喜有愁.

小弟也同意啊...市場如不是上上落落也沒有人做呀...............

回復 #695 saxonwan 的帖子

我不是專家, 不敢亂講而且小妹看淡走勢
市塲獲利回吐是必然的, 高位再沽
但可以比d位置作為參考663.........667..........669.........672.8
小妹個人見解...........免責
原帖由 kaiok33 於 2007-5-31 09:32 PM 發表
我不是專家, 不敢亂講而且小妹看淡走勢
市塲獲利回吐是必然的, 高位再沽
但可以比d位置作為參考663.........667..........669.........672.8:handsha ...

空军女司令

回復 #700 過客1 的帖子

yes...........抄金是這樣的
但淡勢才剛剛開始!
原帖由 芥末茶 於 2007-5-31 09:34 PM 發表

空军女司令

茶妹妳好. 小弟沒有甚麼好.只得最尊重女性的風格.
原帖由 kaiok33 於 2007-5-31 09:37 PM 發表
yes...........抄金是這樣的
但淡勢才剛剛開始!

u must be one of the greatest traders if 63X seen ...

回復 #706 芥末茶 的帖子

你好