匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: kennylam

短線…黃金

五、十分圖係咪就行完會跌返呀?個勢升喎
頭像被屏蔽
咁1770有冇機會,有我都走1768沽先,我睇到沽,但佢升,所以問下仲有冇機會落返1768-1770先?
回復  kennylam

KENNY師兄,會否做個DAY HIGH 1780或1788才下來啊?我平了張沽單等高位啊!謝謝
死肥佬 發表於 2012-2-27 11:25 PM

你就好啦!平咗沽單,我沽單未走,短線穿日高止損,現價可沽!
道指跌少左都冇理由升得咁急架
道指跌少左都冇理由升得咁急架
Billy 發表於 2012-2-27 11:32 PM

有的,歐元同隻銀仔唔升,金仔抽多幾蚊,冇眼睇,關機瞓覺!!
今晚係咪唔會跌了呀,如有1770都會走,但好似走唔到,點做好,要在1777鎖單嗎?
今晚係咪唔會跌了呀,如有1770都會走,但好似走唔到,點做好,要在1777鎖單嗎?
Billy 發表於 2012-2-27 11:54 PM

請唔好介意我直接既意見...
我上黎潛水睇post都有兩個星期..

其實你要知道既.. 唔係今晚係咪唔會再趺.. 而係你係咪適合繼續玩呢隻game..
每次你做錯少少.. 就會開始亂.. 亂左就會開始不停問.. 不停問..會問晒d唔經大腦既笨問題 = = (請原諒我直接左少少.sorry)

閣下 應該玩左呢隻game不少日子..
咩時間會波副大 , 咩事會升 , 咩事會趺 , 調整到咩位.. 大家都只係理論上憑自己經驗再去比意見..
樓上各位玩家. 都有寫出自己目標位. 咩位入.咩位止蝕. 對個市點睇...寫得好清楚..
個盤唔係佢地開..
"今晚係咪唔會趺了呀" 呢個問題..你想佢地點答?
對自己冇信心既話.. 真係要抖抖.. 組織下自己出左咩問題.. 再黎過..
各人都會有睇錯市既機會.. 唔會100%知道升趺..
亦唔好 死固固 睇住個圖表做單.. 工具只能作參考..重有好多因素去影響升趺..

最重要既都係 心態!
未準備好. 冇信心.. 冇耐性.. 就算你有更精密既計算方法.. 都包你唔會賺到錢...

我說多了..敬請原諒.
你是為他好、直接說他不宜做期貨
Billy 發表於 2012-2-27 11:54 PM

你真有运气啊。。。。。。没锁单吧?别套了。。。