匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: FIREGOLD88

教我炒金

致BY,委屈你一个,幸福大多人,如有可能,可否用中文.你的贴子,每个都不想错过,我本来英语就不怎么样,每次都要查字典.
原帖由 jinanshoushi 於 2007-7-13 11:02 AM 發表
致BY,委屈你一个,幸福大多人,如有可能,可否用中文.你的贴子,每个都不想错过,我本来英语就不怎么样,每次都要查字典.

查查字典增加知識是有益事,何樂而不為!有時在外面,沒有手寫板,不得不用英文。有時為了不影响太多人也用英文,有時為了開玩笑較容易,也用英文。請原諒則个。
壮士断臂
原帖由 珍2006惜 於 2007-7-13 09:23 發表
个人炒金前的5项准备

目标准备。时间上分为短期投资、中期投资和长期投资;获利要求上分保值和增值两种;操作手 ...

Thanks!!
就想看你的玩笑话,谢BY
原帖由 KBG 於 2007-7-12 03:58 PM 發表

【商品名称:】人头马路易十三
【商品品牌:】REMY MARTIN LOUIS VIII
【市场价格】¥11,000.00

金星哥收得好贵...

我一杯就醉..

都系記住雷兄有句好句" 唔好浪費春宵一"....

希望雷文D hsf 未出大事..
原帖由 金星 於 2007-7-13 09:03 PM 發表

我一杯就醉..

都系記住雷兄有句好句" 唔好浪費春宵一克"....

希望雷文D hsf 未出大事..

唔该问下你D同事,A股乜野时候会升返...真系凄惨,套到没心情去浦!
原帖由 KBG 於 2007-7-13 09:25 PM 發表

唔该问下你D同事,A股乜野时候会升返...真系凄惨,套到没心情去浦!

點會咁快放生啊?? 你系九千萬被套中其中一員, 想短期解套唔易,

20/80 先考慮買都唔遲..
原帖由 KBG 於 2007-7-13 09:25 PM 發表

better build up small  m/t shorts on Eur near 1.3850+