匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

看盤,操盤

原帖由 Amigo 於 2008-1-30 01:59 AM 發表

要成功,是要吸取各位大哥意見後,自我再分析才可以.......

這個世界那麼多分析家,一個說多、另一個說空,那你聽那一個講才對,.....還不是要自我分析

若是全世界的分析家都話 ...

A兄,咁到時機成熟時,記住提下我...
感謝非想
對眼就快大過安安佳佳...
睡好喔~~晚安
若今晚收低,明天可能會穿919.......
原帖由 Amigo 於 2008-1-30 02:11 AM 發表
若今晚收低,明天可能會穿919.......

咁你張911會平嗎?
唔會講人知架
原帖由 苦海無涯 於 2008-1-30 02:10 發表

A兄,咁到時機成熟時,記住提下我...
感謝非想
對眼就快大過安安佳佳...
睡好喔~~晚安

我年資較短,未試過熊市的來臨,不知什麼時候是時機成熟.......886!
原帖由 苦海無涯 於 2008-1-30 02:12 發表

咁你張911會平嗎?
唔會講人知架

若再穿906才剪.....
原帖由 苦海無涯 於 2008-1-30 02:04 AM 發表

講得唔清楚..sor
我係想問今次個浪會有幾高...要搬定錢去睇倉
我仲有張812,死未....
現在夠頂到975,唔知放多幾多先夠....
5萬可睇多65$,頂到1040..仲係驚未夠

如果話今年有機會見1000美元,同樣有機會見812美元,但下次入場先學止損才去買賣,唔識止損最好唔好玩啦,走去旅行都心掛掛,一陣你老婆仲懷疑你掛住個二奶就大獲!
頭像被屏蔽
原帖由 Amigo 於 2008-1-30 02:17 AM 發表

若再穿906才剪.....

做止蝕唔做止賺? 不如SET番個913算啦,賺兩蚊用來比利息同心血都好,大前提係保本!
原帖由 CDO 於 2008-1-30 09:53 PM 發表

如果話今年有機會見1000美元,同樣有機會見812美元,但下次入場先學止損才去買賣,唔識止損最好唔好玩啦,走去旅行都心掛掛,一陣你老婆仲懷疑你掛住個二奶就大獲!

多謝賜教~~
但係有一樣事情係一定唔會發生既...就係我一定唔會有二奶,哈哈
而止損,我學識左喇,都係多謝你地d高人再三提醒,我真係識左lu~~
再次感謝回應~
頭像被屏蔽