匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

九月攻防戰

回復 #794 二叔公 的帖子

美國國債的外國持有率
大佬們點睇
原帖由 二叔公 於 2009-9-4 10:49 PM 發表
美國國債的外國持有率
大佬們點睇

好專業先睇得掂........
原帖由 華人 於 2009-9-4 10:53 PM 發表

好專業先睇得掂........

someone is playing a SHELL GAME.........
星星快黎
原帖由 二叔公 於 2009-9-4 10:54 PM 發表

someone is playing a SHELL GAME.........

又咁講.....當你有一萬幾千億美圓身家......你會求安穩而唔係搏殺....在這前提下,美債是必然的首選.
原帖由 華人 於 2009-9-4 10:58 PM 發表

又咁講.....當你有一萬幾千億美圓身家......你會求安穩而唔係搏殺....在這前提下,美債是必然的首選.

照呢個fed儲備托管帳戶記錄睇國債需求不斷增加
原帖由 二叔公 於 2009-9-4 11:00 PM 發表

照呢個fed儲備托管帳戶記錄睇國債需求不斷增加

想廢美圓根本是廢話.......我同你賭,在我們有生之年,無任何國家可取代美國,能做到平分春色已算叻.....現時只有美國能做到第四產業,歐洲,日本經幾十年努力都做唔到....你當美國流架.再加上德式納粹主義,蘇式共產主義亦可戰勝.美國是甚麼國家,還不明白嗎?
原帖由 華人 於 2009-9-4 11:08 PM 發表

想廢美圓根本是廢話.......我同你賭,在我們有生之年,無任何國家可取代美國,能做到平分春色已算叻.....現時只有美國能做到第四產業,歐洲,日本經幾十年努力都做唔到....你當美國流架.再加上德式納粹主義,蘇式共 ...

agree!  good point
原帖由 二叔公 於 2009-9-4 10:49 PM 發表
美國國債的外國持有率
大佬們點睇

你有邊個字唔識? 你不如講出來直接d
原帖由 華人 於 2009-9-4 11:08 PM 發表

想廢美圓根本是廢話.......我同你賭,在我們有生之年,無任何國家可取代美國,能做到平分春色已算叻.....現時只有美國能做到第四產業,歐洲,日本經幾十年努力都做唔到....你當美國流架.再加上德式納粹主義,蘇式共 ...

唉~都就話你我在生之年都不會見到美元崩潰哪~所以我咪唔敢做call咯~懵炳華~鞭多你兩鞭先得