匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

九月攻防戰

原帖由 魯賓 於 2009-9-5 12:15 AM 發表

冇胆

老細我企你呢邊~我都冇膽
原帖由 Insider 於 2009-9-5 12:11 AM 發表

要自民黨下台,日本人也要等了70年,我們有的是時間,今天香港男人平均都要涯到82歲先可以蓋頂, 本人還要涯多幾十年, 應該有命看到極權倒下那一天。另外,過多幾十年到時醫學界又研制d新野出來要你涯多十幾 ...

日本不算極權國家,已歩入文明強國之列,只是日本人儍o者,係都要選自民黨上台,現時終於一朝醒覺吧.看見極權冚包散,我短兩年命都肯.
原帖由 Insider 於 2009-9-5 12:14 AM 發表

留番0.5手係倉底唔好平,呢轉未到10月已暴升,再爆唔係講笑,唔好白白放過呢轉升市!

大哥大,呢一手我諗住唔平住,彈鎮二叔空軍.
原帖由 二叔公 於 2009-9-5 12:17 AM 發表

老細我企你呢邊~我都冇膽

今日冇景咯...
原帖由 魯賓 於 2009-9-5 12:15 AM 發表

冇胆

老細.........
原帖由 魯賓 於 2009-9-5 12:21 AM 發表

今日冇景咯...

呢個PK市~鬼識做~我仲坐ing
原帖由 華人 於 2009-9-5 12:19 AM 發表

大哥大,呢一手我諗住唔平住,彈鎮二叔空軍.

今天港金高息, 我等緊983左右即約 9040港元左右渣返手港金,單是收三日利息都450港元,已夠呢兩日飲茶,唔知有無!
原帖由 二叔公 於 2009-9-5 12:25 AM 發表

呢個PK市~鬼識做~我仲坐ing

理性看數據,美國8月份非農業職位報減少216,000個,預測數字為減少225,000個; 代表流失職位沒預期般大, 但上修7月份為27.6萬, 比前值24.7萬多3萬人, 簡單說數字遊戲, 衰過以前.

失業率報9.7%,預測為9.5%,呢個不用解釋,失業率上升對經濟沒改善,而且沒有放緩跡象.

平均時薪報上升0.3%,預測數字為上升0.1%。呢個我有點奇怪,係失業率高企既時候工資不跌反升,並不是好現像,即在海嘯洗禮過後仍然保持工作一群人對工資仍有議價能力,同時呢個不單係就業數據,呢個同時是通貨膨脹數據,未來一個月CPI數據不應再出現負增長。

數據後道指期貨曾上升40多點,歐幣也有20多點上升,金價也試升上992無功而回,因歐幣及油價由高位回吐,歐元回至1.4200下方而油價跌近回67.2美元水平.

過去半年美國政府刷咭多刷11萬億,換來一屁股債後仍未見經濟出現大起色,極其量只可說是止血不至流血不止即時死亡。美帝沒落是改不了的事實,美元地位應將告終,金子此終有貨幣功能,見1200+ 一點都不過份。

週一是美國勞動日假期,過去數天累積不少升幅,獲利了結人之常情,看好後市者也沒必要一時三刻推升突破1000美元,等週一亞洲市大戶在高位結平,對美國小戶一點好處都沒有,因此,今晚仍以區間上落買賣比較安全,可考慮在983-993間做點小買賣,止血用 979 及 997為極限。

錯要認,打要企定,出來行,始終要還,辛苦大家在苦難中折磨!
原帖由 Insider 於 2009-9-5 12:25 AM 發表

今天港金高息, 我等緊983左右即約 9040港元左右渣返手港金,單是收三日利息都450港元,已夠呢兩日飲茶,唔知有無!

哈......我都唔知有無.我個手986.2架.
原帖由 Insider 於 2009-9-5 12:26 AM 發表

理性看數據,美國8月份非農業職位報減少216,000個,預測數字為減少225,000個; 代表流失職位沒預期般大, 但上修7月份為27.6萬, 比前值24.7萬多3萬人, 簡單說數字遊戲, 衰過以前.

失業率報9.7%,預測為9 ...

992put都要坐~冇天理呀