匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

960 put!

原帖由 cccho 於 2009-5-28 04:20 PM 發表

你而家先知,當年毛澤東講邊個先係霸權主義呀!

gm cds 條數大到冇得賠~惡搞
原帖由 二叔公 於 2009-5-28 04:18 PM 發表

要90%無抵押債權人同意用240億換10%股份,真系唔容易!但系工會就可以用100億換39%股份~美國佬比共產党更共產

美國本土汽車業工會勢力太大,福利超好,導致毫無競爭力.d咁架公司形同漏氣的汽球,你吹氣入去(注資),佢就漲一陣,但始終係漏氣.結果都係枉然.
原帖由 cccho 於 2009-5-28 04:23 PM 發表

針冇兩頭利!我都好想佢死,不過呢次唔講得笑架!佢死左,好多社會問題會跟住黎架!

有時要長痛不如短痛.
二叔,Joe哥,我出去啦.
原帖由 華人 於 2009-5-28 04:24 PM 發表

美國本土汽車業工會勢力太大,福利超好,導致毫無競爭力.d咁架公司形同漏氣的汽球,你吹氣入去(注資),佢就漲一陣,但始終係漏氣.結果都係枉然.

就係同祖國d國企一樣,唔改革就等死啦!死左就另一番景像!
原帖由 華人 於 2009-5-28 04:24 PM 發表

美國政府霸住50%股份,即系話現時的股東只佔1% ! 比人攤薄左9成9
兩年前GM股價最高系usd42.xx甘計法 GM未來最多值4毫2子
原帖由 華人 於 2009-5-28 04:27 PM 發表

早去早歸啦!丹
原帖由 華人 於 2009-5-28 04:27 PM 發表

ok cu
原帖由 二叔公 於 2009-5-28 04:27 PM 發表

美國政府霸住50%股份,即系話現時的股東只佔1% ! 比人攤薄左9成9
兩年前GM股價最高系usd42.xx甘計法 GM未來最多值4毫2子

破左產就乜都冇架啦!到時變癈紙呀!
二叔!我都要出門口啦!夜D傾!Bye