匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: KBG

今日抄底!!!

原帖由 Touch 於 2008-4-8 12:49 AM 發表

讲真果句...有料又使唔使...sigh...搞唔好重要比人通街闹...

佢地做得呢行,已經適應左啦.
原帖由 華人 於 2008-4-8 12:52 AM 發表

佢地做得呢行,已經適應左啦.

不过话时话...果行收入都相当可观...!
原帖由 Touch 於 2008-4-8 12:55 AM 發表

不过话时话...果行收入都相当可观...!

更係好揾啦.
原帖由 Touch 於 2008-4-8 12:47 AM 發表

家阵"D专家"周不时到各大专院校揾食...财经系的学生疯狂到不得了...连美院的D学生仔都跟风...!

好多同事把去年赚的全部亏回去,还把本套住...学生仔都捞到大钱,金星读书时就唔使折100万...
原帖由 Touch 於 2008-4-8 12:51 AM 發表

big bro.心情好番D未...???

你问他啦,唔得闲理我...
原帖由 KBG 於 2008-4-8 12:56 AM 發表

好多同事把去年赚的全部亏回去,还把本套住...学生仔都捞到大钱,金星读书时就唔使折100万...

香港重誇張,學生哥用學費炒股也可叫股神,依家佢點就唔知啦.
原帖由 KBG 於 2008-4-8 12:56 AM 發表

的而且确有个别财经系的小朋友仔不但揾到学费...重揾埋学会D使费...前提是输咗有Dad/Mum支持...!

所以话 buy and hold...想唔hold都唔得啦...
原帖由 Touch 於 2008-4-8 01:23 AM 發表

所以话 buy and hold...想唔hold都唔得啦...

香港A50基金...看到近几日交易量没?知道发生乜野事未?
原帖由 華人 於 2008-4-8 12:59 AM 發表

香港重誇張,學生哥用學費炒股也可叫股神,依家佢點就唔知啦.

香港地好大分别...细细个就识玩投资/机...;

而大陆就重有好多人只知道有信用社...概念重系停留在: 投资=赚快钱=实赢...!
赵本山果D对白虽然夸赞搞笑...但唔系完全无根据...